Скандалното изказване на бащата на световния номер едно в тениса

...
Скандалното изказване на бащата на световния номер едно в тениса
Коментари Харесай

Бащата на Джокович обвини Григор за коронавируса, но забрави какво правеше синът му

Скандалното изявление на бащата на международния номер едно в тениса на корт Новак Джокович - Сърджан, който съобщи пред хърватската телевизия РТЛ, че нашият топтенисист Григор Димитров е заразил сина му, мигновено получи отговора от мениджъра на Григор - Георги Стоименов. Ето какво сподели той:
" Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, желая да ви уведомя за следното: Григор кацна непосредствено в Белград, след тримесечна цялостна изолираност. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватска) му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за ковид.
Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безвредното осъществяване на събитието (турнира) и да основат правила, които да се следват.
Григор прецизно е спазвал всички правила наложени от уредниците на шампионата и съществуващите закони и наредби при прекосяването на границата сред България, Сърбия и Хърватска. "
Припомняме, че Джокович е един от тенисистите, дали позитивна проба за ковид след провеждането на демонстративната серия шампионати " Адриа Тур ". Другите са Борна Чорич и Виктор Троицки, както и Григор.
" Защо стана по този начин? Вероятно, тъй като е дошъл човек, който е бил болен. Никой не знае от кое място. Той не е бил тестван. Той се тества по-късно на друго място. Според мен това нещо не е наред. Какво да вършим? С държанието си той нанесе голяма вреда на Сърбия и Хърватия, както и на фамилията ни ", сподели бащата на Джокович по адрес на Григор.
" Никой не се усеща добре, несъмнено и самият Новак. Но, ситуацията е такова, каквото е. От тази обстановка би трябвало да излезем по-силни. Трябва да осъзнаем, че това би трябвало да мине, да се защитим по някакъв метод ", съобщи Сърджан Джокович, съобщи БГНЕС.
Преди десетина дни стана ясно, че Джокович е участвал на социална демонстрация в сръбската столица, по време на която е контактувал с баскетболиста на " Партизан Белград " Никола Янкович, който на 15 юни даде позитивна проба за COVID-19. Впоследствие не беше оповестено дали Джокович се е тествал за ковид след контакта си с Янкович, а отхвърли да се тества и в Хърватия, откакто Григор разгласи, че е инфектиран и го направи чак като се прибра в Сърбия от Задар. Лагерът на Джокович изясни отхвърли му с това, че международният номер 1 " няма признаци ", като бе оповестено, че той ще последва рекомендациите на медицинските експерти при завръщането си в Белград.
Освен това, различен прочут баскетболист - центърът на " Денвър Нъгетс " Никола Йокич, заяви, че е инфектиран с ковид няколко дни след обществена прегръдка с Джокович.
Междувременно и Анди Мъри подлага на критика Джокович. " Вече е ясно, че тези шампионати не трябваше да се състоят. Не е изненадващо какъв брой доста хора са дали позитивни проби, откакто видяхме фрагментите от празненството на играчите и демонстративните мачове с деца. Нямаше никаква обществена отдалеченост ", съобщи Мъри, който е непосредствен другар с Джокович още от юношеските им години.
" Някои споделиха, че това може би слага провеждането на Ю Ес Оупън под въпрос, което може и да е по този начин. Все отново там имат ограничения и протоколи и разпоредбите на управлението на американския тенис са разнообразни от тези в Сърбия и Хърватия. Като начало няма да има почитатели. Коронвирусът не се интересува кои сме ние и с какво се занимаваме. Трябва да почитаме вируса и да съблюдаваме разпоредбите ", добави носителят на три трофеи от Големия шлем.
" Не мисля, че това бе добра реклама за нашия тенис ", сподели още Мъри.
Макар и не намерено, Джокович е прочут като съперник на имунизациите, като неотдавна съобщи, че не би приел имунизация против COVID-19, в случай че тенис организациите създадат такава наложителна, с цел да бъде възобновен професионалният тенис. Преди няколко седмици сръбският тенисист показа и любопитно мнение за силата на човешката мисъл. " Знам за хора, които посредством промяна на силата, посредством силата на молитвите и посредством силата на благодарността са трансформирали най-замърсената храна или вода в най-лечителната вода, тъй като водата реагира. Учените са потвърдили, че молекулите във водата реагират на нашите страсти и на това, което се споделя ", съобщи Джокович, което докара до остра реакция в обществените мрежи и предизвестия хората да не употребяват нечиста храна или вода, която са се пробвали да пречистят с мислите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР