Скандално решение на един от съставите на ТЕЛК в Пазарджик.

...
Скандално решение на един от съставите на ТЕЛК в Пазарджик.
Коментари Харесай

ТЕЛК лиши тежко болно дете от помощи

Скандално решение на един от съставите на ТЕЛК в Пазарджик. Оказва се, че експертната комисия взема значими решения, свързани с тежки диагнози, без да има разполагаем съответния експерт.

Станалият към този момент прочут Първи състав на ТЕЛК към МБАЛ-Пазарджик умерено заменя психиатър с педиатър. И без да преглежда, фрапантно реже проценти на дете с тежко заболяване. Дори и го оставя без средства за прехранване, само че му разрешава отчасти право на професионална работа.

Явяване пред Първи състав на ТЕЛК в Пазарджик на процедура оставя майка и болното ѝ дете без никакви средства.

Прокуратурата подхваща болничното заведение в Пазарджик поради скандалните ТЕЛК решения

Няма да получавам никакви пари и не мога да бъда персонален помощник на детето, тъй като би трябвало да апелирам решението на ТЕЛК пред НЕЛК. През цялото това време оставаме без приходи и без никакви пари, споделя пред Нова телевизия майката на Кристина - Недка Кичукова.

В този ден не е имало психиатър. Тъй като има психиатрична диагноза, подходящо е да бъде съветван и от психиатър, съобщи шефът на МБАЛ-Пазарджик доктор Красимир Темнилов, който също е психиатър. Първи състав на ТЕЛК не преглежда детето, само че има издадено решение.

Само ме попитаха дали детето посещава учебно заведение. Изпратиха ме да очаквам пред вратата, където се намира Първи състав на ТЕЛК. И там чакахме много. Представиха детето на ръководителя на ТЕЛК доктор Генов. Той попита дали посещава учебно заведение. Това беше, завърши се с прегледа, споделя Кичукова. Оказва се, че неналичието на психиатър, въобще не е проблем.

От една година децата, които са с психологични разстройства, са дадени да се гледат от педиатър. Съжалявам за това, което се е случило. Това е доста огромно неразбирателство, съобщи още шефът на болничното заведение. Той също е издавал ТЕЛК решение на Кристина през 2017 година.

Посещаваме център за психологично здраве в Пловдив. Там квалифицирани експерти диагностицират Кристина от години. Говорим с един от лекарите, изготвили експертизата, нужна за явяване пред ТЕЛК в Пазарджик.

Преразгледаха ТЕЛК решение за дете с аутизъм след репортаж

Съвестта ми и на моите сътрудници е чиста. Детето страда от генерализирано разстройство на развиването. Поведението е аутистично, страда езиково-говорното развитие”, изясни лекарката, изготвила експертизата на Кристина.

Според майката детето има потребност от непрекъснати грижи. Това удостоверяват и специалистите от пловдивския център за психологично здраве, които са дали рекомендации, че детето не може да се обслужва и действа независимо, без помощ от възрастен.

Недка Кичукова и щерка й се връщат, с цел да попитат дали ТЕЛК може да поправи личната си неточност, само че от там им отвърнали, че това е невероятно. Според майката, този състав на ТЕЛК е позволил още една неточност, даваща неуместна опция на детето й – дарба за осъществяване отчасти на професионална работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР