Скандално разследване удря по американския държавен глава Доналд Тръмп в

...
Скандално разследване удря по американския държавен глава Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

”Ню Йорк Таймс”: Тръмп не е плащал федерални данъци от години

Скандално следствие удря по американския държавен глава Доналд Тръмп в разгара на борбата за Белия дом. Вестник “Ню Йорк Таймс ” разгласява разкрития, съгласно които настоящият президент на Съединени американски щати не е плащал налози от 15 години.
“Доналд Тръмп е платил 750 $ федерални налози върху приходите в годината, в която печели президентските избори. През първата си година в Белия дом той е платил още 750 $. 10 от миналите 15 години той не е плащал никакви налози. Причината - твърди, че е изгубил доста повече пари, в сравнение с е спечелил”, стартира публикацията в американското издание.

Документите, с които “Ню Йорк Таймс” разполага, демонстрират систематични загуби и години на неплащане на налози. Тръмп пък разгласи изказванията за “фалшиви новини”.

“Всъщност съм плащал налози. И ще видите това в данъчните ми заявления, които са обект на одит от доста дълго време”, разгласи Тръмп пред кореспонденти, откакто материалът излезе във вестника.

Тръмп, който ревностно пази информацията за данъчните си заявления и е първият американски президент след 70-те години, който не ги е правил обществено притежание. Информацията на “Ню Йорк Таймс” обаче е предоставена на вестника от “източник, който има юридическият достъп до тези документи”.

Статията идва дни преди първият спор сред двамата съперници за Белия дом - Байдън и Тръмп. Освен всичко, разкритията идват и в разгара на президентската борба и вотът на 3 ноември.

Преди да прекрачи прага на президентството, Тръмп бе прочут като предприемач и магнат. Изданието обаче твърди, че неговите отчети до IRS (Федерална данъчна работа на САЩ) в действителност обрисуват един предприемач, който взима стотици милиони долари годишно, само че натрупва хронични загуби, които той нападателно употребява, с цел да избегне заплащането на налози. Самият Тръмп обществено обявава, че е спечелил най-малко 434,9 млн. $ през 2018 година “Ню Йорк Таймс” обаче пишат, че в действителност президентът вместо това е отишъл на алено, със загуби от 47,4 млн.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР