Скандално разследване на Нова телевизия показа без съмнение отвратително поведение

...
Скандално разследване на Нова телевизия показа без съмнение отвратително поведение
Коментари Харесай

Още не се знае кои са лицата, проявили нечовешко отношение към възрастни хора с деменция в Пловдив

Скандално следствие на Нова телевизия сподели без подозрение непоносимо държание на личен състав към настанени в Център за възрастни хора с деменция в Пловдив.
От сутринта община Пловдив организира заседание с всички ръководители на обществени услуги в града, който се слави с най-вече и най-разнообразни удобства. Общо 56 са услугите, за които в други градове могат единствено да мечтаят . Обект на грижи в другите им форми са 1100 възрастни и над 1900 деца, личният състав се състои от 750 души- обществени служащи, лекари, арт и трудотерапевти, логопеди, болногледачи. Вероятно точно сред седмината болногледачи в един от двата Центъра за възрастни хора с деменция са и хората, разрешили си да погазят правата на най- уязвимите и безпомощни хора. 

До момента, споделиха днес на брифинг Анести Тимчев, зам. кмет по обществени действия, Надя Танева- шеф на Регионалната дирекция " Социално подкрепяне " и Веселина Ботева, шеф на дирекция " Социална политика " в общината, за цялото тригодишно битие на центровете не е постъпил нито един сигнал за неприятно отношение - нито от близки на настанените там, нито от личния състав. Те приканиха хората да подават сигнали, даже в случай че имат единствено подозрения, в институциите, преди да се отнесат до медиите.
На промяна във въпросния център, който към момента не е конкретизиран, защото са два идентични , има по двама болногледачи на промяна. Те се грижат за 15 души. Очаква се изказване на Районна прокуратура, която се самосезира от репортажа на Нова телевизия и стартира инспекция по случая.
По всичко проличава, че и сега хората, злоупотребили по най- противен метод със служебните си отговорности, към момента са на работа и измежду безпомощните възрастни хора с деменция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР