Скандално назначение в БАБХ след устна заповед и ултиматум на

...
Скандално назначение в БАБХ след устна заповед и ултиматум на
Коментари Харесай

Сигнал до Narod.bg: Взел ли е 500 000 лв. подкуп министър Явор Гечев от афериста Марио Николов за скандално назначение в БАБХ?

Скандално предопределение в БАБХ след джука заповед и ултиматум на министъра на земеделието Явор Гечев към шефа на организацията подарява на афериста по схемата САПАРД Марио Николов 22 милиона лв. държавни пари. Сделката е подплатена с 500 бона корупционен бонус, твърди извънредно пред Narod.bg осведомен източник от Министерството на земеделието.

Документи сочат, новоназначеният без нито един ден трудов стаж началник на Областната дирекция на БАБХ – област София Светлозар Патарински е работил във компании на афериста Марио Николов, които съдят за десетки милиони… Българската организация по сигурност на храните. Скандалът е грамаден освен поради очевидния спор на ползи, само че и поради обстоятелството, че големият напън за това предопределение идва персонално от министъра на земеделието Явор Гечев, твърди скандално информаторът на Narod.bg.

СХЕМАТА

От трудовата брошура на Светлозар Патарински е видно, че преди да заеме високия пост той е заработвал в няколко частни компании – “Соларис ”, “Ависпал ”, Вивекта ” и т. н. Последната – “Вивекта ”, е записана на един и същи адрес с три от компаниите, които водят каузи за милиони против Областната дирекция на БАБХ – София, а точно София, ул. “Каменоделска ” №5, стая 703 .

Дружествата са “Агровал ”, Холид ” и “Сами Мийт ”. Собственик на “Холид ” се води Димитър Димитров. Той пък от своя страна е някогашен притежател на “Ависпал ”, където, припомняме – Светлозар Патарински се е трудил като ветеринарен доктор.

Същото това сдружение “Ависпал ” след време става 100 % благосъстоятелност на друга компания с съвсем идентично име – “Авистал ” ООД. Тя пък от своя страна се появява в протоколите от правосъдните съвещания към делото, което компания “Сами Мийт ” води против Областната дирекция по Безопасност на храните – София.

За сведение: претенциите на въпросната компания към държавното ведомство са за към 6 млн. и 600 хиляди лева.  Търговска загадка, обаче, не ни разрешава да разберем какви тъкмо са били бизнес връзките сред “Авистал ” и “Сами Мийт ”. Ясно е единствено най-общо, че са подписани избрани договорни връзки за доставки.

Както към този момент писахме, в този момент компания “Холид ” е една от тези, които съди ОДБХ-София област.

Източникът на Narod.bg разкри още, че от години дедесарят Марио Николов съди ОДБХ- София област за големи компенсации от спекулация с умрели животни, за които претендира, че би трябвало да му бъдат платени неустойки.

Преди време, обаче, същата тази фирма  “Холид ” и другата – “Агровал ”, са имали за шефове лица с една и съща характерна фамилия “Галчев ”, като съгласно нашите източници  става въпрос за родственици.

За сведение “Холид ” е завела правосъден иск срещу  ръководената от Патарински институция за над 9 млн. лв., а “Агровал БГ ” ЕООД за близо 4, 5 млн. лева

Реклама

Общо всички искове са на стойност 22 000 000 лв.!

Съществува и още една връзка сред въпросните сдружения и Патарински – компаниите “Агровал БГ ” и “Авистал ” се вливат в трето сдружение – “Фюнекс ”. В момента то се води на адреса, на който е била записана “Авистал ” ООД – София, ул. “Малашевска ” №1. 

Преди това, обаче, адресът за преписка сред „ Фюнекс ” ЕООД и Национална агенция за приходите се е намирал в Ловеч. И с цел да се затвори кръгът ще посочим, че точно на този адрес се е намирала първата компания, в която Светлозар Патарински е работил – “Солистер Апелативен съд ”, преименувана в резултат на “ГМГ Соларис ” ЕООД. Всъщност, Ловеч е родното място на шефа на ОДБХ – София Област.

От множеството взаимовръзки сред компаниите, в които е работил преди време Светлозар Патарински, и които в този момент съдят за десетки милиони държавното ведомство, което той оглавява, пораждат куп въпроси.

Най-важните от тях са:

 – по какъв начин и за какво Явор Гечев реши да назначи въпросното лице на управителна държавна позиция без нито един ден трудов стаж в БАБХ или някъде в държавната администрация?!

 – не е ли редно Патарински да премине по кариерната стълбица в БАБХ и да се издигне последователно след години трудов стаж?

– дали не се касае за „ взаимно преференциално съдействие ” сред тях и правилно ли е, че министър Явор Гечев е получил големия рушвет от пернишкия предприемач?

И тук е моментът истината да излезе нескрито – източник на Narod.bg, който е чиновник в Министерството на земеделието, описа действителната договорка, а точно, че зад всички тези компании стои милионерът с аферата САПАРД Марио Николов, който бил заплатил главозамайващия подкуп от половин милион лв. на министър Гечев, с цел да назначи неговия човек Светлозар Патарински за регионален началник на БАБХ?

Задачата на Патарински била да осуетява отбраната на Агенцията по делата против компаниите на пернишкия предприемач.

Така след начисляване и погашение на главниците и лихвите по делата общата загуба за бюджета се пресмята на над 30 милиона лв.. За разкриване на истината е наложително службите и прокуратурата да извършат щателна инспекция на целия проблем. Все отново се касае за загуба на държавни пари в големи размери. И в случай че някой е намислил да си ги „ присвои ”, би трябвало да си получи заслуженото.

Очаквайте в Narod.bg още скандални разкрития за големи финансови злоупотреби в земеделието

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР