Скандално известния Силвестър Х., с прякор Роки, който миналата година

Скандално известния Силвестър Х., с прякор Роки, който миналата година ...

Роки отново в действие: Преби зверски момче от Враца, за да го обере.

Скандално известния Силвестър Х., с прякор Роки, който миналата година направи за смях полицаите, като избяга от ареста на районното управление в града отново се задейства. Непълнолетният циганин не успя да издържи и ден след като бе пуснат от поправителния дом към затвора във Враца. Още с излизането си на свобода Роки извърши поредната си кражба, а вчера е нападнал и брутално пребил свой познат, само за да може да го обере.    
Вчера майката на потърпевшия е подала сигнал в полицията. 40-годишната жена съобщила за зверско нападение над сина й и кражба от дома им. По нейни думи, на същия ден около 14.20 часа, Роки удрял тийнейджъра  по лицето и го дърпал, за да се докопа до ценностите в жилището.
Когато изплашеното момче го завело в дома си, той взел 300 лева и чифт златни обеци на майката.
Служителите на реда започнали издирване и светкавично намерили бандита, който е техен стар познайник. 16-годишният е с дебело криминално досие и е бил осъждан за редица вандалски прояви и кражби.
Припомняме, че на 28 юни миналата година Силвестър бе задържан за пореден път. Докато служителите на реда оформяли документите му за арест, той използвал невниманието им и най-безцеремонно си излязъл през парадния вход. Два дни след бягството младежът отново беше задържан, като от тогава няколко полицейски началници изхвърчаха от редиците на МВР.
 

Източник: bulnews.bg