Скандалният случай с шестимата освободени футболисти от Черно море по

...
Скандалният случай с шестимата освободени футболисти от Черно море по
Коментари Харесай

БФС не се вълнува има ли "черно тото" в "Черно море"

Скандалният случай с шестимата освободени футболисти от " Черно море " по съмнение за симулативна игра в края на предишния сезон в Първа лига не вълнува управлението на БФС. " Тази тематика се взема решение от способените органи, а не от БФС ", сбит бе президентът на футболната централа Борислав Михайлов през вчерашния ден и отхвърли повече мнения по тематиката.

На 24 май стана ясно, че капитанът на " Черно море " Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, както и още четирима титуляри - Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов, са извадени от състава поради подозрения, че са играли симулативно при загубата с 1:3 от " ЦСКА-София " на 4 май. Ръководството даже ги завело на тест с детектор на лъжата, където обвинените се провалили на въпросите. По-късно се оказа, че играчите сами са се явили и на различен полиграфски тест - изработен от частна компания, чиито резултати демонстрират, че са го издържали, само че пък графиките там са съмнително идентични.

Михайлов не посочи има ли въобще " способен орган ", който да прави инспекция по случая. Със сигурност това не е комисията " Етика и феърплей " към БФС - нейният ръководител ген. Васил Василев към този момент няколко пъти разгласи, че никой не е сезирал подопечния му орган, а той нямал пълномощия да се самосезира по медийни изявления. Нищо че го е правил нееднократно в близкото минало.

Няма информация да тече и публично следствие по случая. " Ако има някакъв формален сигнал, можем да го разясняваме. Към момента това са обстоятелствата. Не ми е известно да има сигнал в прокуратурата, не съм известен за такова нещо ", безапелационен беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев, някогашен клубен президент на " Черно море ".

Най-смущаващото е, че самото управление на варненския клуб продължава да неглижира проблема и към този момент близо три седмици пази цялостно безмълвие по тематиката. Макар нееднократно да бе оповестено, че позицията на клуба ще бъде оповестена на формалния уебсайт ChernoMorePFC.bg, такава към момента не се е появила.

Най-напред това стори изп. шеф на " Черно море " Марин Маринов, който даде обещание " декларация на уеб страницата по отношение на всички клюки и клевети " на 27 май. Седмица по-късно " Сега " се свърза с пресаташето Ивайло Борисов, който първо съобщи, че следобяд на 3 юни ще може да даде повече информация, само че след това спря да подвига телефона си.

Вчера " Сега " още веднъж съумя да откри връзка с Борисов, който този път непосредствено разгласи, че не може да разяснява. " Ако има някаква публична позиция, тя ще бъде качена на уеб страницата. Аз не мога да се ангажирам, а и не виждам за какво би трябвало. Договорите на петимата футболисти са прекъснати и те към този момент не са част от клуба ", съобщи той.

Също през вчерашния ден и министър Кралев даде да се разбере, че не вижда нищо притеснително, даже в противен случай: " Официалната информация излезе от " Черно море " - двама футболисти са с изтичащи контракти, трима са освободени. Това си е решение на клуба. Следим феърплея. За мен щеше да бъде притеснително, в случай че тези футболисти, които са извадени, бяха част от състава на " Черно море " за идващия сезон. В момента виждаме, че няма такова нещо, прекъснати са им договорите, не вземат участие в състава. Това е формалната информация, всички други мнения са от медиите. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР