Скандалният режим в Саудитска Арабия може да се окаже неочаквания

...
Скандалният режим в Саудитска Арабия може да се окаже неочаквания
Коментари Харесай

Саудитска Арабия помага на Tesla да стане отново частна

Скандалният режим в Саудитска Арабия може да се окаже непредвидения съдружник на Tesla в опитите ѝ да стане частна компания и да си върне контрола над своята орис. Източник на Bloomberg твърди, че Фондът за публични вложения е в договаряния да стане „значителен инвеститор“ в Tesla като част от проекта на автопроизводителя да стане частен. Фондът към този момент има 5 % дял в компанията, само че в случай че проектът се реализира, той ще стане доста по-голям.
Нито Tesla, нито Фондът разясняват слуховете.

Може да звучи необичайно най-големият експортьор на нефт да поддържа компания, която в последна сметка ще подкопае главната му промишленост, само че източникът уточни, че тази взаимозависимост е тъкмо повода, заради която Саудитска Арабия би желала да помогне. Страната оповестява, че инвестицията в Tesla е „залог“ против петролния бизнес. Бизнесът с е-коли не би трябвало да тревожи толкоз доста Рияд, колкото това, че страните се отдръпват от изкопаемите горива и лишават страната от главния ѝ източник на доходи.

Предизвикателството ще бъде натрупването на нужната сума. Илон Мъск преди този момент сподели, че е подготвил финансирането, само че съгласно оценки той се нуждае от 60 милиарда $. Това не е дребна задача за множеството компании, изключително като се има поради това, че може да отнеме известно време, с цел да излезе към облага. Tesla ще би трябвало да убеди Саудитска Арабия и други вложители, че по-светлите дни са тъкмо зад ъгъла, а това възобновяване не е напълно обезпечено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР