Скандалният отец Дионисий, който е със забрана да свещенослужи, се

...
Скандалният отец Дионисий, който е със забрана да свещенослужи, се
Коментари Харесай

Скандалният отец Дионисий цъфна на церемония на тамплиерите

Скандалният отец Дионисий, който е със възбрана да свещенослужи, се появи на гала на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. Събитието се организира в комплекса ”Създатели на българската страна ” в Шумен.
Целият облечен в бяло, той „ огря “ предната редица на локални величия, провъзгласили се за тамплиери. Любопитното е, че в нея членуват 12 рицари, измежду които и три дами. Едната е Гинка Беджева -съпруга на ръководителя на Общинския съвет Борислав Беджев, Мима Желева -съпруга на регионалния шеф Стефан Желев и доктор Румяна Попова. Командер на Командерия " Цар Симеон Първи Велики " е проф. Иван Цонев, някогашен заместник-началник на Военното учебно заведение.

Церемониалмайстор е проф. Добромир Добрев, някогашен шеф на просветния инспекторат. На церемонията участва и кандидат-постуланти, претенденти за рицари, измежду които някогашният народен представител Ивайло Тошев и някогашният заместник-областен шеф Ивайло Илиев. В церемонията се включи и астроложката Алена, също член на ордена.

Българската православната черква няма публична и ясна позиция по въпроса за така наречен тамплиерски ордени и тяхната псевдорелигиозна активност. Експерти го обяснават с обстоятелството, че по-голямата част от представителите на висшия клир са били сътрудници и сътрудници на Държавна сигурност и като такива значително от тях „ са проникнали в сходни ордени “. В същото време на католическите духовници им е неразрешено да взимат присъединяване в техните ритуали.

В свое проучване специалистът Димитрина Чернева написа за тамплиерите: „ Зад начинания от вида на така наречен ордени на рицарите тамплиери в България и прословутия Върховен архонтски събор стои стремежът на една избрана класа да легитимира себе си като аристокрация. В множеството случаи става дума за хора със съмнителна известност, съумели да се замогнат в годините на прехода най-често с помощта на незаконни покупко-продажби и унаследени мрежи и въздействия от тоталитарния интервал. В упоритостта да осъществят себе си като хайлайф – не просто финансов, само че и нравствен и политически (властови) – те показват потребността си от сакрална глоба, от достоверен щемпел, който би препотвърдил тяхната знатност, правото им да бъдат „ избрани”, „ необикновени”, „ нередови” хора “.

Припомняме ви, че откакто беше отхвърлен като предстоятел на храм-паметника „ Александър Невски “ през 2016 година, Дионисий е завел правосъдни каузи против българския патриарх Неофит и против Ловчанския митрополит Гавриил. В същото време против него е заведено Църковно-наказателно дело и той се намира под каноническо забраняване от свещенослужение. Според осведомени, Дионисий е участвал на церемонията, на която Слави Бинев е бил провъзгласен за архонт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР