Скандалният Николай Банев е продал една от последните си придобивки

...
Скандалният Николай Банев е продал една от последните си придобивки
Коментари Харесай

Възход И Падение! Край С Един От Най-Известните Български Олигарси! Всичко Рухна! Остана Без

Скандалният Николай Банев е продал една от последните си придобивки от приватизацията на цех „ Панайот Волов “, с цел да не изхвърчи от първокласната си резиденция в Бояна – написа „ Уикенд “. Причината са неплатените налози за над 800 хиляди лв. и надвисналата заплаха съдия-изпълнител да опише парцела по искане на Национална агенция за приходите – отбелязва изданието.

За да се разплати с данъчните, олигархът небрежно продал половината цех през септември. Новият притежател е предприемач от Ямбол, който създава ПВЦ дограми. Заводът е продаден небрежно за 1,5 млн. лв., с цел да не останат Баневи без покрив над главите си.

Николай Банев е почнал да разпродава и виличките в курорта „ Русалка “. Земята под ваканционния комплекс е държавна, както стана ясно след решение на Върховния касационен съд, по тази причина се вадят за обмен единствено къщичките. В момента някои от тях се реновират от строителна компания на народен представител от „ Обединени патриоти “.

След като Баневи години наред продават стремително заводите, които получиха по време на приватизацията, през днешния ден те имат единствено едно само работещо дружество – „ Лемекон “ в Елхово.
Както стана ясно, тези дни ГЕРБ приготвя закон, който цели да отстрани отминалостта за закононарушенията при приватизационните покупко-продажби. Причината е, че по време на раздържавяването са откраднати над 30 милиарда лв. – напомня изданието.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР