Скандалният боксьор Константин Семерджиев не се отказва от мечтата си

...
Скандалният боксьор Константин Семерджиев не се отказва от мечтата си
Коментари Харесай

Коко Тайсъна: Аз съм Луцифер, отивам в гората


Скандалният боксьор Константин Семерджиев не се отхвърля от фантазията си да стане международен първенец. Макар и на 45 години Коко Тайсъна е в съвършена форма и всеки ден тренира в зала край спортния комплекс на ЦСКА в София, където посреща екипа на " България Днес ". На 6 февруари чака мач за международна купа. Не знае името на противника си - не го и интересува. Няма потребност и от треньор. Вече е препатил с кого ли не и разчита само на себе си. Тайсъна има над 20 годишна кариера с към 70 мача. Той е може би най-атрактивният български боксьор, а неговите нокаути мъчно могат да се не помнят. През 90-те години работи за Васил Илиев, само че през днешния ден животът му е надалеч по-труден. Тренира момчета в залата, само че приходите му надалеч не са огромни. През годините е излъчен от някои от най-близките си хора, други просто го не помнят.

" Около 20-ина момчета упражняват при мен - стартира описа си Коко. - За 8 години имам трима-четирима свестни, от 500 индивида. Всичко съм видял и претърпял. Никой от тези, на които съм помагал толкоз доста през годините, не идва да ми каже: Ще ти дам 100 лв. да ти оказа помощ. Да си платя тока да вземем за пример. Само да им упражнявам децата желая, да ги изучавам да станат мъже. Чакам мач за международна купа. Сега ще играя на 6 февруари. Не знам с кой ще се удрям, някакъв клониран французин, не ме интересува. Мен съперниците не ме тормозят. Аз си ползвам тактиката. Излизам, гарда горе, и го прегазвам. Нямам потребност от треньор. Аз съм упражнявал при най-хубавите. Железото (б.а Костадин Петков) е най-великият в България, само че не е добър човек. Храних го, поих го и най-после ме ограби. Виках му тате, само че се оказа шарлатанин. Аз упражнявам самичък, брато. За какво са ми треньори. Да ги храня, да ги поя, а след това да ми серат в устата. Вече съм помъдрял. Сам мога всичко, аз към този момент съм научил. Не желая никой и да ми е в ъгъла. "

Тайсъна не е измежду най-обичаните в боксовите среди. Враждата му със Сашо Пацов е именита, кара се с куп треньори и сътрудници. " Аз съм най-мразения в бокса, аз съм Луцифер - споделя Коко. - Хората не ме познават и вършат прибързани изводи. Виж ме по какъв начин наподобявам на 45 години (съблича си тениската и демонстрира плътно тяло). За да изглеждате добре, не би трябвало да ядете по 16 часа. Реших още 2-3 години да се задържа на кръга. Искам да взема този колан и да умра благополучен и спокоен, да сбъдна фантазията си. "

Коко е огромна атракция на кръга

Коко има и други фантазии отвън бокса. Иска да живее умерено със фамилията си, измежду природата, да не мисли за пари. Има две дъщери, които упражняват лека атлетика и имат всички данни да станат първенци. Мечтае и за собствен правоприемник. За страдание парите не стигат и мъчно устоя фамилията си.

" Децата ми са лекоатлети, имаме два чували с медали - споделя Семерджиев. - Подобното прави сходно - първенците - първенци. Жена ми не работи, аз всичко върша. Живеем с 1500 лв., не могат да стигнат. За едно четиричленно семейство трябват най-малко 2000 лв.. Децата са ми първи и четвърти клас, трябват облекла, учебници. Момичетата ми са най-хубавите лекоатлетки, трябват им маратонки, екипи. Искам и да си купя къща в гората, към мен да няма хора и аз да съм държател на всичко. Да се занимавам с отглеждане на животни, да садя, да ожънвам. Станах и болен ловджия. Тренирам по цяла седмица, а събота и неделя отивам в гората. Никой не ми предлага да се занимавам с нещо друго, аз нали съм Луцифер. Притискан съм непрекъснато от тая гадна, завистлива нация... "

Преди години Тайсъна е мощно набожен и се уповава на Бог. След многото разочарования в живота обаче се отхвърля от вярата и през днешния ден е цялостен безбожник. " Аз се стремя към съвършенство, да съм потребен за тая галактика - споделя Семерджиев. - Не имам вяра към този момент в богове и такива простотии, поучавам всеки да спре да се заблуждава. Четох, имах вяра, бях лоялен. Молих единствено за едно нещо: Боже, помогни ми да стана международен първенец. И имах единствено някакви пречки, простаци, дето мога да ги убия, ме побеждаваха. Но в никакъв случай не бях унизен на кръга. Колко пари съм дал на църкви... Това е най-голямата мафия, Инквизицията е умъртвила милиони. Аз желая да пробудя народа, да живее обикновено и здравословно. "

Сашо Пацов е безличие, той умря

Един от огромните врагове на Коко Тайсъна е боксьорът Сашо Пацов. Двамата се биха на три пъти, като във всички случаи Семерджиев бе по-добрият на кръга, само че съдиите отсъждат в интерес на противника. В последния мач Пацов бе бурно подкрепян от ултрасите на футболния " Левски " от " София Запад ", които бурно освиркваха Тайсъна и грозно го псуваха. " Никога повече с тоя няма да се удрям - споделя Коко. - Той умря за мен. Защо да се удрям с него? Да го направя воин и да ми сере в устата. Да ми каже, че е нае..л татко ми в пандиза? И че мен баща ме е изнасилвал като дете. Това е тъпо безличие, което потвърди, че не е мъж. А ми стисна ръката и ми сподели, че повече няма да приказва. Затова направих и последния мач с него, той ме помоли. Казах, че е изчадие, като го видях на кантара. Той ме чул и се бил засегнал, по тази причина след това разправя, че татко ми ме е изнасилвал. Тези хората го знаят поради мен. Три пъти го пребих на кръга, само че по този начин и съдиите не ми дадоха мача. "

Пацов е кръвен зложелател на Тайсъна

Ще прави гражданска война

Коко Тайсъна е погнусен от политиците и живота в България след прехода. Семерджиев е подготвен за гражданска война, споделя, че му трябват единствено 50-ина здрави момчета като него.

" Този евросъюз е паплач - счита боксьорът. - Нашата страна е манипулирана от шепа политици, които ни източват парите. А хората изнемогват. Български медикаменти не купувайте, единствено желаят да ни вземат парите, като те вършат техен клиент и ти си мислиш, че те лекуват. Бъдете положителни, бе. Гледайте себе си, не другите. Бях един ден в Народното събрание. Ходих да се изпикая в тоалетната. Само слизайки по стълбите, видях едни гнусни дебелаци. Влезнах в кенефа, няма такава воня и бедност, отвратих се вечно. Страната ни е ръководена от такива. Бих ги взривил всичките и ще върна комунизма. "

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР