Скандалният бивш военен Стоян Стоянов – Стуци Ламборджинито, който неотдавна

...
Скандалният бивш военен Стоян Стоянов – Стуци Ламборджинито, който неотдавна
Коментари Харесай

Стуци Ламборджинито остави децата си без наследство, прехвърлил имоти и банкови сметки на младата си любовница

Скандалният някогашен боен Стоян Стоянов – Стуци Ламборджинито, който наскоро издъхна на 69 години след дълготрайно и тежко боледуване, е трансферирал цялото си имущество и банкови сметки на младата си държанка Елица, дочу HotArena.

Знойната хубавица, която живееше на фамилни начала с дългогодишния шеф на „ Военни клубове и информация “ към Министерството на защитата през последното десетилетие, е поставила ръка върху 2 просторни жилището в центъра на София, както и върху банковите му активи.  Познати на Стуци Ламборджинито разкриха пред „ Уикенд “, че прехвърлянето на парцелите се състояло в края на предходната година, когато заболяването на полковникът от запаса се задълбочила. Стоянов издъхна от рак на белите дробове, въпреки в никакъв случай през живота си да не е пушил цигари и да не е консумирал алкохол. Ощетени от последните имотни покупко-продажби са някогашната брачна половинка на Стоян Стоянов, както и тримата му синове. Те получават като завещание прекомерно скромна част от благосъстоянието на Стуци - апартамент в „ Хаджи Димитър “, както и автосервиз в столичния квартал. Работилницата за коли Стуци закупи в края на 90-те на предишния век, а няколко години по-късно я подари на първородния си наследник. Днес автосервиза изхранва и тримата синове на Стоян Стоянов, както и някогашната му брачна половинка.

Лъвският къс от наследството на Стуци

– голям апартамент на ъгъла на „ Граф Игнатиев “ и „ Солунска “, както и жилище на влиятелната централна улица „ Хан Крум “, към този момент са благосъстоятелност на последната възлюбена на полковника Елица. Някогашната солистка от Военния отбор на въоръжените сили е получила като подарък от Стоян Стоянов и банковите му сметки, чието наличие й е било трансферирано малко преди гибелта на полковника.
Според мълвата, която се носи измежду военните, благосъстоянието на Стуци се мери в милиони левове. Най-голямата спекулация, в която полковникът се забърка, бе градежът на военното НДК, за който бяха профукани над 60 милиона лв. при в началото заложени в бюджета 32 милиона. Твърди се, че най-малко

10 милиона лв. са отклонени

от тогавашния боен министър Николай Свинаров и от отговорникът за градежа на постройката Стоян Стоянов – Стуци. Заради подозрения за финансови зулуми към градежа на военното НДК Стуци бе даден на боен прокурор, само че по този начин и не бе наказан. Днес в постройката на бул. „ Ген. Михаил Скобелев “ се обитават Софийски областен съд и прокуратура, а с цел да бъде приведена в внушителен тип, министър председателят Бойко Борисов отпусна в допълнение още 15 милиона лв..  Стуци бе разследван и за поредност от неизгодни покупко-продажби с парцели на военните. Оказа се, че военния е отдавал чартърен за жълти стотинки топ парцели на частници. Сред скандалните наеми бе този за най-оборотната дискотека в столицата – клуб „ Червило “, като помещението бе изтъргувано за смешните 1000 лв. на месец. Днес наемът на същото помещение е 25 000 лв.. 
Като върховен боен Стоян Стоянов основа и Военния ефирен канал, за което също бе разследван. Едно от обвиняванията против него бе, че е източил над 2 милиона лв. от малкия екран чрез 

покупката на остаряла техника.

Стуци напусна Министерството на защитата през 2010 година, получавайки вкупом 20 офицерски заплати.
В последните години от живота си Стуци опитва да развие политическа кариера. Той бе претендент за кмет на София на локалните избори през 2011 година, а по-късно откри място за малко и в борда на шефовете на НДК. Полковникът заряза фамилията си и се отдаде на любовта си с 30 години по-младата от него Елица, на която остави цялото си имущество.  Малка разтуха за синовете на Стоян Стоянов е, че въпреки всичко те наследиха митичното „ Ламборджини Контач “, на което военния дължеше прякора си. Според описа на Стуци, който звучеше прекомерно подозрителен, през 1986 година той купил от барман „ Ферари Дайтона “ в отчайващо положение. Ремонтирал го 3 години, а през 1991-а го разменил за бялото ламборджини с швейцарски милионер и колекционер на ферарита. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР