Скандалният бивш кмет на Галиче Ценко Чоков може пак да

...
Скандалният бивш кмет на Галиче Ценко Чоков може пак да
Коментари Харесай

Ценко Чоков не се предава! Готви се да участва в изборите за кмет на Галиче

Скандалният някогашен кмет на Галиче Ценко Чоков може отново да седне на престола си. Въпреки че Върховен административен съд го в профил дефинитивно от поста, той може да се кандидатира още веднъж на локалните избори, които ще се проведат в селото в края на май. Нещо повече, подсъдимият за главатар на тайфа за рекет и тормоз счита да взе участие в конкуренцията като самостоятелен претендент, научи още "България Днес ".
Законът не може да спре Чоков, защото той не изтърпява наказване отнемане от независимост и дава отговор на всички останали условия. Делото против него и дребния му наследник Мартин се точи повече от 2 години, като разпитите на потърпевшите очевидци завършиха през януари. Оттогава до момента скандалният екскмет не се усеща задоволително добре здравословно, с цел да даде пояснения по обвиняванията и този стадий на процеса да бъде завършен с някакво решение. Чоков е безапелационен, че има какво да каже, само че сега просто мозъкът му не е избистрен поради болежките. Магистратите трябваше да го чуят, с цел да могат да се произнесат на 22 януари, само че
това не се случи, тъй като на едно от съвещанията, Чоков бе докаран с кола за спешна помощ пред спецсъда. Той твърди, че не може да върви и от известно време не се обитава в килия, а в болничното заведение към Софийския затвор.
На идващото съвещание Чоков подвигна висока температура и не се смяташе за задоволително съответен, с цел да се отбрани пред магистратите. Затова и обясненията му бяха отсрочени за следващ път.
Делото ще продължи в края на февруари.
Заедно с Ценко и Мартин Чокови по делото са подсъдими още шестима души. Те са взели участие в рекета, отвличания и тормоз на над 40 души от селото. Някои от потърпевшите от дълго време напуснаха България, а други се отхвърлиха от показанията си, само че по-голямата част от пострадалите въпреки всичко бяха изслушани пред арбитър.
Окончателната присъда на Чоков и сие няма по какъв начин да бъде чута до май, за когато са нарочените изборите в Галиче. Ако бъде провъзгласен за почтен - прокуратурата ще апелира. Ако бъде приет за отговорен - ще жалят юристите му. Така сагата ще се точи още най-малко година.
Другите каузи против Ценко Чоков завършиха в негова изгода. Районният съд в Бяла Слатина го оправда за документна машинация. Въпреки настояването на основния прокурор Сотир Цацаров за обновяване на следствието против екскмета тричленен състав на Софийския апелативен съд зае страната на Чоков.
Още в първите дни на януари т.г. и по-малкият наследник на Ценко Чоков бе оневинен за побой над негов съселянин, нанесен по хулигански и расистки подбуди съгласно обвиняването. Врачанският съд е безапелационен, че няма задоволително доказателства Мартин да е нападал Радослав Илиев през януари 2016 година.
Мартин и брат му Спас бяха оправдани и по дело за меле от 2014 година. Прокуратурата твърдеше, че двамата братя с още три момчета са пребили свиреп Венислав Николов. Побоят бил стартират от Мартин Чоков, който неоснователно блъснал Николов с железен бокс в главата, след което траял да го удря. Към него последователно са включили и другите обвинени. През 2016 година всички те бяха оповестени за почтени.
Големият наследник на Чоков – Спас, се забърка в скандал и неотдавна, когато отново бе свързван с меле в дискотека в Козлодуй. Малко откакто мълвата се популяризира, потърпевшите обявиха, че няма да подават тъжби и че със Спас са в положителни връзки.
Така Спас остава един от сигурните претенденти за нов кмет на Галиче все още.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР