Скандалните разкрития за случилото се под колоните на Министерския съвет

...
Скандалните разкрития за случилото се под колоните на Министерския съвет
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Полицай, наказан за побой, с по-висока заплата при Гешев. Европейски прокурор не повдига обвинение

Скандалните разкрития за случилото се под колоните на Министерския съвет (МС) на 10 юли, 2020 година, наподобява като че ли нямат край.

Рашков изясни и, че началникът на бранш в Столична дирекция на вътрешните работи Андон Андонов, който е разпознат като един от служителите на реда на фрагментите с полицейско принуждение, публикувани от така наречен комисия " Хаджигенов " (за полицейското насилие), е отишъл с 800 лева по-висока заплата в Бюрото за отбрана на очевидци, което е на послушание на основния прокурор. Още по тематиката с Андонов –!
 Рашков няма илюзии, че ще има доказателства за заповеди да бъдат бити протестиращи против Борисов и Гешев Рашков няма илюзии, че ще има доказателства за заповеди да бъдат бити протестиращи против Борисов и Гешев
" Нямам илюзии, че ще се намерят доказателства " за давани заповеди от управлението на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на тенденциозен побой против митинги...

Депутатът Арман Бабикян от ИБГНИ извади откъс на въпросния Андонов от протокол, касаещ институционална инспекция на случилото се: " Под колоните на Министерски съвет имаше 5-6 индивида, като, само че всички бяха в положително положение. Попитахме момичето има ли потребност от нещо, то се усмихна и сподели, че няма потребност от нищо. (...) Винаги по двама чиновници ги водеха под мишница, с цел да не могат да се търкалят " – тук Бабикян иронизира, че " протестиращите очевидно са имали предпочитание да се търкалят ". Това лъжесвидетелстване ли е, попита Бабикян. Бойко Рашков отговори, че не чака от " тези хора ” (полицаите под колоните на МС) да кажат истината. Министерство на вътрешните работи министърът сподели и, че русата полицайка, която рита повален на земята и закопчан с белезници протестиращ, не се била разпознала на записа -! Лъжесвидетелстването е наказуемо със затвор до 5 години – в случай че се откри, ще дава отговор, акцентира Рашков.

Има привлечени като обвинени потърпевши от полицейско принуждение, само че не и противоположното, настоя още Рашков и изясни, че схемата в тази ситуация е следната - като привлечеш потърпевш от полицейско принуждение за обвинен, очевидец е служителят на реда, упражнил насилието. Като си обвинен, не можеш да търсиш отговорност от съответния полицейски чиновник - има формирани каузи, да вземем за пример за безчинство, против в действителност потърпевши лица. " Нали казахме, че нашата прокуратура доста в точния момент се е сезирала ", иронизира горчиво Рашков.

" Основните лица на побойниците са две - едното е Бойко Борисов, другото е Иван Гешев ", акцентира депутатът от " Демократична България " (ДБ) Ивайло Мирчев. Той уточни депутатите от ГЕРБ и някогашни Министерство на вътрешните работи министри от третото държавно управление на Бойко Борисов - Младен Маринов и Христо Терзийски. Срам ме е да ви назовавам и да се водите мои сътрудници, " подайте оставка и това ще бъде единственото свястно нещо, което сте правили в последната година и половина ", настоя Мирчев.

Европейски делегиран прокурор
 Рашков за служител на реда, снимал задържано момиче с раздрана блуза: Тези фотоси евентуално си ги поставя в персоналния списък Рашков за служител на реда, снимал задържано момиче с раздрана блуза: Тези фотоси евентуално си ги поставя в персоналния списък
Вече приказва за някаква перверзност. Иначе тези фотоси евентуално си ги поставя в персоналния списък – сходно нещо по закон не се планува...

, която е един от прокурорите, определени в Европейската прокуратура, беше посочена от Бойко Рашков като човек, получил кореспонденция от следствието и решил, че няма потребност от какъвто и да е обвинителен акт. Но на няколко пъти, при експлицитни въпроси Рашков уточни, че не може да каже кои тъкмо записи са стигнали до Трифонова, с цел да вземе тя решението си.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР