Скандалните опити за легализиране на педофилията трябва да се посекат

...
Скандалните опити за легализиране на педофилията трябва да се посекат
Коментари Харесай

ВМРО се позова на странна статия, за да обяви кампания срещу легализиране на педофилията

Скандалните опити за узаконяване на педофилията би трябвало да се посекат в зародиш ". С този апел от Вътрешна македонска революционна организация, която е част от ръководещата коалиция, се заканват да стартират необятна полемика по тематиката с присъединяване на експерти, с цел да не позволен това да се случи. Позицията на партията, публикувана до медиите, е подписана персонално от ръководителя ѝ Красимир Каракачанов, който е и министъра на защитата и вицепремиер.

В реалност ръководеща партия и български вицепремиер се включват в нещо, което носи задоволително характерности на хибридна интервенция и разпространение на така наречен подправени вести. Почеркът е почти същият като началото на акцията против Истанбулската спогодба.

Вътрешна македонска революционна организация показва като източник на информацията " станалите обществено притежание чернови на новите класификации на диагнозите на Световната здравна организация и на американския класификатор на диагнозите ". От партията настояват, че " педофилията ще стартира да се преглежда като безобидно психическо разстройство, а не като тежка диагноза, която изисква лекуване и е несъвместима с обществото ".

В известието имена на медии не се показват и се употребява израз, внушаващ, че е имало някакви чернови, които са станали обществено притежание с помощта на изявленията. В реалност черновата е общодостъпна на интернет уеб страницата на СЗО най-малко от март 2018 година насам.

Коалиционният сътрудник в " Обединени патриоти " добавя, че " тези изводи са направени по време на 11-ата Международна подредба на заболяванията, която би трябвало да влезе в действие от 2022 година " Това не е правилно, тъй като черновата е оповестена точно за събиране на отзиви и не съдържа " изводи " или дефинитивни избрания, които ще влязат в действие като директива за всички експерти.

" Тези данни се удостоверяват и от профилирани уеб сайтове, представени от пресата у нас ", не престават от Вътрешна македонска революционна организация.

Отново не се показва кои са тези уеб сайтове и от кого съответно са представени.

" Ето за какво ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, за следващ път жигосваме сходни либерално-мракобесни " нови трендове ". Категорично сме срещу всевъзможен жанр полови изкривявания да се узаконяват като " естествени дадености " и " естествени човешки положения ". Педофилията е закононарушение освен по отношение на почтените жертви, само че най-много против човечеството ", написа в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

Проверка на " Дневник " откри, че новият класификатор на заболяванията на Световната здравна организация ще бъде показан през май 2019 година по време на Световната здравна асамблея. След това би трябвало да бъде утвърден от членовете на СЗО, с цел да влезе в действие.

В работната версия на класификатора обаче не е посочено изказванието на Вътрешна македонска революционна организация, че педофилията ще излезе от обсега на положенията, определяни като публично нетърпими. Там е препоръчано за полемика следното определение в графата " Парафилни разстройства ":

" Педофилно разстройство се характеризира с устойчиви, фокусирани и интензивни прояви на полова възбуденост - демонстрирани от непрекъснати полови мисли, мечти, нагон или държания - включващи деца в предбупертетна възраст. В допълнение, с цел да бъде диагностицирано педофилно разстройство, инвидидът би трябвало да е подхванал дейности въз основата на тези мисли, фантации и стремежи или да бъде очевидно смутен от тях. Тази деагноза не се отнася до полово държание на деца във възраст преди или след пубертета с техни връстници. " (преводът от британски е на " Дневник " ).

Очевидно от препоръчаната дефиниция педофилът няма по какъв начин да бъде диагностициран единствено по това, което е в мислите му, а би трябвало да са налице и дейности. Според Вътрешна македонска революционна организация това не е задоволително и би трябвало да се вземат ограничения преди дейностите, само че от партията не показват по какви критерии ще се схваща какво има в главата на педофила и по какъв начин да бъде разпознат подобен човек без да е направил каквото и да е издаващо го деяние.

" Сред листата на неприемливите положения може да останат единствено поведенческите актове. Казано в резюме: в случай че сте педофил, това ще се толерира и няма да се диагностицира, изолира и лекува, стига да не посягате ", твърди формалната позиция, подписана от Красимир Каракачанов.

Следва увещание какъв стожер на морала, християнските полезности и обичаи е Вътрешна македонска революционна организация и декларация, че партията стартира полемика да не се допускала смяната в формалната версия на СЗО. Междувременно има дълга поредност от хомофобски и други квалификации, от които евентуално за най- " елегантна " е " на следващия ден вакханалиите на Калигула ще ни се сторят като развлечение в лунапарк ".

" Как патологията се трансформира в норма: Отварят вратата за узаконяване на педофилията " не е заглавието на известието на Вътрешна македонска революционна организация, а заглавие на публикуция на уеб страницата " Гласове " от 24 юни, от която наподобява, че потегля цялата акция. Същото издание стоеше първоначално и на съпротивата против Истанбулската спогодба, за чието отдръпване не пропущат да припомнят като своя заслуга от Вътрешна македонска революционна организация.

В текста на " Гласове " от 24 юни, който е подписан като публицистична публикация (макар в нея да се тговори от първо лице само число), има откровени лъжи, операции, основаване на усещане, че избрани формулировки са част от препоръчаната от СЗО версия, както и създаване на логическа линия с изказване, идващи от - както се показва първоначално - " двама експерти, поискали анонимност. "

Част от източниците, на които се построява рецензията в текста, не могат да бъдат достигнати в интернет и създателят е написал като опрощение " Цитираният текст се намираше на ето този линк: По-късно обаче беше отстранен. " Втората отпратка (към уеб страницата на СЗО) също не демонстрира нищо с изключение на известието, че наличието е било " отстранено, променено е името му или краткотрайно е недостъпно ".

Трета отпратка от публикацията в " Гласове " явно е един от причините Вътрешна македонска революционна организация да разгласи, че " педофилията ще стартира да се преглежда като безобидно психическо разстройство, а не като тежка диагноза, която изисква лекуване и е несъвместима с обществото ". Въпросната отпратка е към пояснение от 2013г. за американските психолози и психиатри, в което се споделя, че е тъкмо противоположното - парафилиите (към които спада и педофилията) не заплашват никого до миг, в който се трансфорат в парафилно разстройство, т.е. доведат до в психическо разстройство, личностна дисфункция или полова процедура без единодушието на другата страна. Това е моментът, в който се слага диагноза за заболяване или законът стартира да преследва осъществени закононарушения.

Използван е образец с това, че за парафилия се счита, да вземем за пример, в случай че мъж изпитва полова възбуденост от това, че се облича с женски облекла. Може да го прави за наслаждение 3 пъти седмично у дома, само че това не е проблем за обществото, до момента в който не стартира да пречи на връзките му с другите хора или докара до обири, полово гонене или посягане, т.е. има рисково за него и близките психическо разстройство.

Любопитно е, че същият текст е препубликуван на известният с проруската си позиция уебсайт " Бултаймс.ком ", само че със необичайно разминаване в датите - 22 юни, т.е. дни ПРЕДИ да излезе в " Гласове ". (Бел.ред. - " Бултаймс.ком " е благосъстоятелност на компанията " ВИП кетъринг къмпани " на Крум Фильофски с изброени съществени действия кетъринг, търговия, ресторантьорство, хотелиерство, туристическа активност, транспорти на хора и товари и др.) Ден по-късно текстът на " Гласове " се появява напълно и на други места.

Вътрешна македонска революционна организация напомня в позицията си, че остава един от главните съперници на приемането на Истанбулската спогодба в България. Тя беше утвърдена от Министерския съвет при започване на годината, като по-късно провокира изострен спор в българското държавно управление и измежду депутатите. В ръководещата коалиция породиха разногласия за това дали да се ратифицира интернационалния акт, който съгласно опасенията на част от министрите съдържал противоречивото разбиране " трети пол " и улеснявал достъпа на " транссексуални бежанци " в страната.

Най-яростно на утвърждението на документа, който цели да отбрани жените-жертви на принуждение, се опълчи съдружния сътрудник на ръководещите " Обединените патриоти ". Лидерите на партиите в обединението, измежду които е и Каракачанов, оповестиха, че обединенията им не имат намерение да поддържат приемането на конвенцията от Народното събрание. Въпреки твърдата позиция, преди да се стигне до дебатите в България евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки е дал своя вот " въздържал се " при гласуването на резолюцията за присъединението на Европейски Съюз към Конвенцията.

Последва обаче смяна на мненията в " Обединени патриоти ", като партията на Валери Симеонов " Национален фронт за избавление на България " разгласи, че би подкрепила ратификацията на конвенцията, в случай че след още един превод на документа не участва терминът " обществен пол ". Другите две политически сили в обединението - " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация, се разграничиха от тази позиция и обявиха твърдата си позиция срещу конвенцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР