Скандални промени в Закона за туризма прие Министерски съвет на

...
Скандални промени в Закона за туризма прие Министерски съвет на
Коментари Харесай

Природозащитници: Борисов бетонира беззакония в полза на бившата си половинка

Скандални промени в Закона за туризма одобри Министерски съвет на съвещанието си през днешния ден (7 ноември). Това споделят в писмо до медиите от обединението от неправителствени организации и цивилен групи " За да остане природа в България “. Съобщението, че държавното управление утвърждава законопроекта, е качено на формалната страница на Министерския съвет.
Според тях, с новите текстове се прави скрита приватизация, като се подаряват обществени земи за безконечни времена. Пред Actualno.com от " За да остане природа в България " споделиха, че текстовете са добавени в нарушаване на закона - без публични съвещания.
" В държавни и общински гори ще може да се строи инфраструктура, без да трансформира предназначението на земята или да се минават съгласувателни процедури, наложителни за всички други компании и жители. Всичко това ще става без търг и конкурс ", пишат още организациите.
Те напомнят, че през 2012 година беше изработен опит същите текстове да бъдат прокарани през Закона за горите.
В писмото си природозащитниците цитират претекстовете на Министерството на туризма, в които се показва, че противоречивите промени са инициирани от курортен комплекс (КК) Пампорово.


" Собственик на 84% от акциите на сдружението е Цветелина Бориславова, дългогодишна спътница в живота на министър-председателя Бойко Борисов. Промените ще облагодетелстват, несъмнено, и други вложители, сдобили се със ски курорти в националните паркове Рила и Пирин и Природен парк " Витоша ", пишат от " За да остане природа в България ".
Природозащитниците припомнят, че единствено преди седмица падна първата " министерска глава " поради подписване на контракти със шурей си, " през днешния ден държавното управление прави дейности, които биха довели до облагодетелстване на обвързвано с премиера лице ". Според природозащитниците, това е в положение да компрометира България в навечерието на поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз.
" Нещо повече, единствено преди два дни министър председателят Борисов заприказва за следствие на " престъпната приватизация “, а през днешния ден прави същото – със специфичен закон усилва приватизираните активи без даже да търси минимално заплащане за тях. На процедура със задна дата се трансферират вещни права, за които в никакъв случай не е била плащана цена или минавана процедура. Това освен лишава страната от опцията да получи такси или доход, освен подарява вечно публични запаси на монополни структури, само че и отваря необятно вратата за нови беззакония, изпращайки сигнал, че всичко рано или късно ще бъде узаконено ", безапелационни са от " За да остане природа в България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР