Скандални назначения се правят с шефа на ДАИ -Хасково Антон

...
Скандални назначения се правят с шефа на ДАИ -Хасково Антон
Коментари Харесай

Само във Фрог: Скандални назначения с шефа на ДАИ -Хасково, сложиха го да отговаря и за Стара Загора

Скандални назначения се вършат с шефа на ДАИ -Хасково Антон Ставрев. Това се прави зад тила на транспортния министър Ивайло Московски, оповестиха за Фрог от ведомството.
Припомняме ви, че в средата на предходната година в медиите се появиха данни за ширеща се корупция в ДАИ -Хасково. Оказа се, че две непознати посолства са били осведомени за това.

Данните за рушвети, обаче ни минимум не попречиха на Антон Ставрев да бъде повдигнат в йерархията. Малко откакто нескрито излязоха детайлности за корупционните схеми в хасковската организация, Ставрев, като изключително скъп кадър, беше назначен и за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ДАИ -Стара Загора. Така той пое под крилото си двете структури-тази в Хасково и Стара Загора. Любопитното е, че сходна процедура не е прилагана в нито една институция.

Шефът на Легия „ Антимафия “ разкри преди няколко месеца: В ДАИ-Хасково е най-голямата лапачка, тъй като тя покрива един от най-оборотните направления от Турция към Европа. Шеф на ДАИ-Хасково се споделя Антон Ставрев. Какво се случва в неговото ведомство? Първото паметно нещо е, че там съществува месечен налог за всеки чиновник. Т. е всеки би трябвало да събира избрана сума от подкупи. Рекетът от преминаващите товарни коли е от 300 до 500 лева Спират турския тир. Турският водач, се вика откъм гърба и стартира рекета. Служителите на ДАИ-Хасково авансово знаят кои камиони са претрупани. Защото други „ почтени” сътрудници от митница „ Свиленград”, които са сега на промяна, първо те взимат поради претоварването по 500 лева След това оповестяват на дежурната промяна на ДАИ-Хасково. Там чиновниците също изкарват едни бързи 500 лева И по този начин нашите са щастливи и удовлетворени, а турчинът е санкциониран с едни бързи 1000 лева

От всяка автогара се взимат на месец избрана сума, според от оборотите. От всяка транспортна компания, се взимат сред 3-4 хиляди лв.. Зад този човек стои един от най-големите предприемачи в Южна България. Известен е като Ицо Царя. Царя твърди, че обезпечава политически чадър на Ставрев. Ще спестя имената на политиците, които той забърква, тъй като те не знаят нищо за това, в това число и министърът на превоза. Царя просто се хвали и с връзки с един от шефовете на ДАНС. По този метод Царя го злепоставя и го прави уязвим, което е неприемливо. Самият шеф от ДАНС не знае нищо за корупционната скица, безапелационен е Здравков. За всимки тези сигнали службите за сигурност си направиха оглушки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР