Скандалната снимка на панаира в Сливен по Димитровден, която разбуни

...
Скандалната снимка на панаира в Сливен по Димитровден, която разбуни
Коментари Харесай

Обрат със скандалната СНИМКА от Сливен

Скандалната фотография на панаира в Сливен по Димитровден, която разбуни духовете в обществените мрежи, е отпреди 2 години, заяви “Сливен прес”, като се базира на създателя на фрагмента. Местната медиа обаче не оповестява самоличността му.

, съпроводен с емотикони с усмивки. За минути постът бе споделен от хиляди възмутени консуматори, защото градът под Сините камъни е в алената зона на Covid-19. Сред тях бяха и изявени публично персони.

Авторът изяснява, че това е било опит да се пошегува и да предизвика. След като нещата ескалираха, спрял мненията и след това я изтрил, с цел да не си навлече непотребни проблеми. Писал и до малкия екран, която излъчи новината, съпроводена с остри думи на един от водещите, с цел да им заяви, че фотографията е остаряла. Отговор оттова към този момент не е получил.

Областният шеф на Сливен Чавдар Божурски удостовери, че фотографията е била изтрита тази заран от създателя й.

"Специалистите обясниха, че няма метаданни, които да дадат визия по кое време тъкмо е направена тя: дали в този момент на Димитровден, или преди година. Отговор на този въпрос ни даде самият създател посредством една от сливенските медии. Той оповестява, че е направил фотографията преди две години ", съобщи Божурски.

Той добави, че няма еднопосочен отговор дали е трябвало да бъде неразрешен развлекателния парк, който всяка година приема гости за Димитровден.

Провеждането на това мероприятие не попада в ограничаващия режим на противоепидемичните ограничения, които разпоредих с моя заповед от края на предходната седмица, изясни регионалният шеф.

"Празникът бе едно от всички събития от началото на епидемията. За някои са налагани ограничавания, за други - не. Труден въпрос. Пак дублирам, когато се съблюдават ограниченията, си оказваме помощ и няма спънка. Стига да сме загрижени за здравето си - своето, на децата си, на околните си. Контролът несъмнено е доста значим и нужен, само че не е панацея ", добави регионалният шеф.



"Това би трябвало да е ясно. Всички носим отговорност за ограниченията, всички. Защото каквито и заповеди да издаваме за противоепидемични ограничения, какъвто и надзор да се прави, в случай че няма схващане за персоналната отговорност към личното здраве и здравето на близките, мъчно можем да променим броя на заболелите “, разяснява регионалният шеф на Сливен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР