Скандалната съдия Даниела Росенова оправда Йосиф Йосифов-Йоско, Ивайло Симеонов-Богьовеца и

...
Скандалната съдия Даниела Росенова оправда Йосиф Йосифов-Йоско, Ивайло Симеонов-Богьовеца и
Коментари Харесай

СУПЕР СЕНЗАЦИЯ В БЛИЦ! Свидетел разкри детайли около мократа поръчка за Киро Японеца! Излезе истината за убийството на сина на Венци Стефанов и откупа на ВИП бизнесмен!

Скандалната арбитър Даниела Росенова оправда Йосиф Йосифов-Йоско, Ивайло Симеонов-Богьовеца и останалите подсъдими за стрелбата против Кирил Киров-Киро Японеца, научи БЛИЦ. Така магистратите анулираха присъдите от по 17 години затвор на членовете на групата, които бяха произнесени от ръководителя на Специализирания углавен съд Георги Ушев. Днешното правосъдно съвещание бе белязано от поредност безумни решения и кавги в правосъдната зала.

В Спецсъда бе разпитан очевидец, който разкри потресаващи детайлности за обвинения Ивайло Симеонов-Богьовеца, с който са живели 20 години в една къща.

Свидетелят разгласи пред арбитър Росенова и сътрудника й Врачева, че преди година Богьовеца е желал да го разстреля, с цел да предотврати явяването му пред магистратите.


Същият очевидец описа от първо лице, че Богьовеца му е признал присъединяване си в убийството на сина на Венцислав Стефанов - Димитър през 2003 година. А по-късно хвърли същинска бомба, като разкри, че Богьовеца е донесъл в къщата им сумата от 880 000 лв., платена за свободата на президента на " Руен " Стефко Колев, който бе похитен.

Всички тези доказателства, обаче бяха пренебрегнати от съдите Росенова и Врачева.

Те даже позволиха юристът на Йоско - Илиян Василев да предизвика Киро Японеца, като попита очевидецът по какъв начин се изговаря Киро Японеца на български.

В този миг нервите Киров разпалено изясни, че прякорът му Киро Японеца се изговаря еднообразно и на български, и на цигански и на арабски.


Това не се оказа задоволително на съдиите и те започнаха да питат Киро Японеца дали си спомня какъв брой сантиметра са били лепенките, с които Богьовеца е облепил мотора, с който се допуска, че е отишъл на мястото на престъплението.

На едно от предходните правосъдни съвещания съдиите питаха Японеца... дали е съумял да преброи хората, които са стреляли по него?

От своя страна Киро Японеца съумя да резервира самообладание и да каже, че не е видял лицата на бандитите, само че е описал телосложенията им.

" Можех да кажа, че съм видял лицата им, само че това нямаше да е тъкмо и да дава отговор на истината. Как да видиш физиономиите на тези, които те обстрелват и да преброиш патроните в миг, в който се мъчиш да оцелееш? Абсурдно е съдът да не може да потвърди виновността на подсъдимите в случай, че е намерено оръжието, с което е стреляно по мен, има показания на очевидци, а един от тях - Хрисим Хрисимов бе разстрелян ", съобщи пред БЛИЦ Киро Японеца.

" Убийците могат да ме разстрелят до момента в който делото продължава да се влачи на всички инстанции. Не мога да проумея по какъв начин и за какво подсъдимите бяха оправдани! Вероятно се цели да бъда премахнат ", безапелационен е Киров пред БЛИЦ.

Решението за анулираната от съдиите Росенова, Врачева и Петя Колева сигурно ще бъде обект на голям брой мнения, още повече, че същите съдии скандално пуснаха под гаранция мутрокмета на Галиче Ценко Чоков.

Още в самото начало на производството, съдиите дадоха прелестна опция на Йоско, който е именуван от прокурорите капитан на националния тим по убийства, да избяга. А в този момент го оправдаха.

Съдиите общително поздравяваха изправените на подсъдимата пейка и се обръщаха към тях с " момчета, по какъв начин сте през днешния ден? ". А след това лукаво им се усмихваха...

Честито на подсъдимите! Да живее правораздаването.

Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР