Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово отново е във

...
Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово отново е във
Коментари Харесай

Ураганът "Калинка" от петричкото село Кавракирово отново се развихри

Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово още веднъж е във вихъра си. Тя насочи обвиняване против кмета и секретаря на селото, които съгласно нея са създали подписка против нея, от 66 поданици, които нищо не знаят и даже не са в страната, написа struma.com.

С тази подписка и посредством Районна прокуратура-Петрич, съгласно нея, тя е била настанена в профилирано лечебно заведение в Благоевград.

Калинка не се спря и продължи с обвиняванията против селския кмет.

"Треновски е станал кмет преди 8 години с машинация и също се нуждае от психиатрично лекуване ", гласи следващото и обвиняване. Освен това, дамата упорства кметът и "съучастникът му " да бъдат отстранени от постовете си.

Районен съд Петрич прегледа жалбата ба Деведжиева, само че в подписката, която сякаш била подправена, на никое място не попадат имената на кмет и секретар, липсва нотариална легализация, не е посочено също от кого е била направена и проведена.

Датата на съставянето на подписката също не е посочена.

Съдът счете, че, подавайки жалбата си 2 години по-късно, Калинка е просрочила и е изпуснала периода, в който е могла да я апелира. Поради това не прегледа всъщност обвиняванията против кмета Треновски и асистента му и приключи наказателното произвеждане.

Калинка бе настанена в "Център за психологично здраве " година след решение на Районен съд Петрич и по-късно доказано от Окръжен съд Благоевград. Там тя прекара няколко месеца.

До това решение се стигна, защото дамата от години тормози жителите на Кавракирово и най-много неговия кмет, а обидите, свадите и клеветите по негов адрес са непрестанни.

Многократно Калинка бе озаптявана с полиция, след набези на съселяни, на селската администрация и даже нахлуване над учители в селското школо.

Кметът Треновски се видя в знамение с тази жена, която бе и основен воин в предаване, в което изрече куп неистини във връзка с кмета и всякакви хора в селото.

Последната и изцепка бе в учебното заведение, където учи детето ѝ. Калинка нахълта там и почна поред учителките, наричайки ги с най-грозни думи. После не пощади и шефа, хубаво го нахока и него.

Полицията се намеси за следващ път и Калинка Деведжиева бе настанена в психиатрия. Решението на съда преди 2 години пристигна след направена съдебно-психиатрична експертиза, която бе безапелационна, че Калинка се нуждае от помощ.

Сега в Кавракирово на дневен ред още веднъж са свадите сред Калинка и кмета Треновски, който се трансформира в нейна концепция фикс. Човекът е вдигнал ръце от Деведжиева. Преследва го по пътя към кметството, пие в кръчмата в съседство на общината и крещи като обезумяла след него.

И тук изниква един сериозен проблем.

Подобни хора имат потребност от дълготрайно лекуване, само че държавна политика за тях няма. Вкарват ги в профилирани лечебни заведения, позакрепят ги и още веднъж ги пускат. Домашното лекуване не дава резултат, защото пациентите не го съблюдават и още веднъж се стига до произшествия, застрашаващи спокойствието, здравето и даже живота на хората.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР