Скандалната фотосесия на певицата Рут Колева предизвика недоволство в Перущица.

...
Скандалната фотосесия на певицата Рут Колева предизвика недоволство в Перущица.
Коментари Харесай

Рут не пада по гръб: Саркофагът мирише на урина

Скандалната фотосесия на певицата Рут Колева провокира неодобрение в Перущица. Тя се снима в предизвикателна поза на Паметника на трите генерации, издигнат в чест на починалите в Априлското въстание, Деветосептемврийския прелом и Септемврийското въстание от 1923 година. 

Като реакция на публичното неодобрение кметът на Перущица Мария Вълканова е подала сигнал до прокуратурата. “Смятам, че това е най-нормалната реакция, въпреки всичко това е засегнатост към всички жители на Перущица и към нацията ни. Има и нарушение на публичния ред ", сподели тя.

По думите ѝ достъпът до саркофага е свободен и всеки може да се снима, само че „ не по този противен метод “,

цитира я bTV.

Явно впечатлена от публичната реакция, певицата счете за належащо да се извини с пост в обществените мрежи. В него тя се изкарва жертва - в случай че не била тя на фотосесията, никой нямало да обърне внимание на фотосите. Рут надали не си проси признателност, че екипът на списанието е почистил мястото преди да направи снимките.



„ По мотив фотосите от фотосесията на списание ELLE България, снимана на Паметника на трите генерации край гр. Перущица, бих желала да дам следния персонален коментар.

Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и

сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет.

Но.

Тази обстановка е разследване от доста фактори, главният от които е насъбраните през годините съсипия и пренебрегване, които са останали незабелязани, или комфортно пренебрегнати. Които щяха да останат незабелязани, в случай че моделът на фотографията не бях аз. За информация, това не е първата фотосесия от този темперамент на това място.

Паметникът на трите генерации наоколо до гр. Перущица е в толкоз окаяно и шокиращо положение, че човек надали би го видял или посетил по някаква причина.

За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква защита, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична съсипия, надписи „ Що е черно на сапун “, свастики, вулгарни изрази на британски език, грозни графити, купчини отпадък и падащи плочки.

Районът към въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше затрупан с отпадъци, които почистихме преди снимането на фрагментите.

Пътят към паметника е посипан с дупки и целият обект е въплъщение на едно нещо - разпад. Не ви описвам това, с цел да се извинявам, истината е, че не знаехме какво въплъщава този монумент, тъй като на никое място нямаше информация за него. Както и че съвсем цялата информация в интернет гласи, че в този монумент и саркофаг няма остатъци на покойници. “

В края на поста си певицата обещава когато се върне в България да направи подаяние на община Перущица, с цел да се почисти и усъвършенства положението на паметника.
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР