Скандална задача по математика за 1. клас взриви родителите във

...
Скандална задача по математика за 1. клас взриви родителите във
Коментари Харесай

Тази скандална задача за 1.клас разгневи родителите

Скандална задача по математика за 1. клас взриви родителите във фейсбук. Заданието гласи: " Панталонките на момченцето костват 10 лв., а блузката му е с 20 лв. по-скъпа. Колко коства роклята му? ".

Задачката е достоверна и е в в помагалото " Курс по математика за 1 клас " на издателство " Сънрей ". На корицата на помагалото написа " Одобрен от МОН " и " По най-новата стратегия на МОН ", а годината на издаване е актуалната 2018, написа Пик.

Авторката на книгата Боря Милкоева разяснява, че неверните бройки от изданието мигновено ще бъдат поправени и тиражите ще бъдат пуснати с корекция. " Това е елементарна неточност от изтощеност, тъй като работим непрекъснато, от време на време и през нощта сътрудниците редактират и поправят. Досега не сме имали такива проблеми от толкоз години и помагалата ни по математика са най-хубавите и са харесвани и от учители, и от деца, и от родители. Аз съм създател на изданието и подсигурявам, че задачата не е такава - трябваше да написа какъв брой костват двете дрешки. Не знам кой е написал за роклята, евентуално някой сътрудник редактор или коректор от изтощеност. Ще ревизира и ще има последици, а бройките ще бъдат поправени ", съобщи Милкоева.

Министерството не е одобрявало това пособие, разяснява за Канал 3 зам.-министърът на образованието Денича Сачева. Тя изясни, че МОН е одобрило план на същия авторски колектив през 2011 година, само че за издателство " Вега 74 ".

Това пособие на издателство " Сънрей " не е одобрявано от МОН, неточно е оповестено по този начин, разясни Сачева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР