Скандална точка е включена в дневния ред на утрешното заседание

...
Скандална точка е включена в дневния ред на утрешното заседание
Коментари Харесай

Кабинетът приема конвенция за признаване на третия пол

Скандална точка е включена в дневния ред на утрешното съвещание на Министерски съвет. Като точка 6 е включен "Проект на решение за предложение до Народното събрание за одобрение на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, подписана на 24 април 2016 година, съобщи "Епицентър.бг ".

Става въпрос за така наречен Истанбулска спогодба, която е подписана от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева в тогавашното ѝ качество на министър на правораздаването, с която в действителност се признава третия пол и се вменява в дълг на децата да се преценяват с това.

На концепцията за ратификация изрично се опълчи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, който прикани за необятен публичен спор по тематиката.

В свое изявление, отново преди Нова година, правосъдният министър Цецка Цачева увери, че утвърждението на конвенцията няма да докара до признание на гей-браковете.

В края на ноември заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова разгласи, че България е "на прага " да ратифицира документа.

На специфична среща в Министерство на правосъдието, Ахладова е уверила шефа на Европейския институт за равнопоставеност на половете Вергиния Лангбак, че опцията за използването на Истанбулската спогодба в целия Европейски съюз ще е измежду целите на българското председателство на общността.

Според Вътрешна македонска революционна организация, които излязоха с нарочна декларация против ратификацията на конвенцията, "под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „ Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение “, известна като Истанбулска Конвенция, се постановат образователни стратегии за проучване на хомосексуализъм и травестизъм и се основава опция за налагане на еднополови „ бракове “. "

Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване изрично се противопоставяме на утвърждението на този документ.

Под заглавие за домашното принуждение Конвенцията постанова образователни стратегии за проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм и травестизъм. Тя съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите, като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно изповедание и други учебни заведения ще подлежат на наказания, в случай че не разрешават на момчетата, които се разпознават с женския пол, да употребяват тоалетните и баните на девойки и назад.

От Вътрешна македонска революционна организация акцентират, че Словакия е спряла всяко придвижване за ратификация след остра дискусия. След опит да бъде тихомълком гласувана разгорещени диспути се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската спогодба. Същото се случва и в Латвия.

Унгария изрично и дефинитивно е отказала ратификация. Така че не сме единствено ние единствени - цяла Източна Европа е „ взривена “ от Истанбулската спогодба, акцентират от Вътрешна македонска революционна организация.

Под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „ Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение “, известната като Истанбулска Конвенция се постановат образователни стратегии за проучване на хомосексуализъм и травестизъм и се основава опция за налагане на еднополови „ бракове “.

Под заглавие за домашното принуждение Конвенцията постанова образователни стратегии за проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм и травестизъм. Тя съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите, като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно изповедание и други

Истанбулската спогодба също по този начин предизвиква проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм, травестизъм и други сходни, и то на всички просветителни равнища – от детската градина до университетите.

Член 3 да вземем за пример вкарва определение за пол и полова еднаквост като нещо друго от биологичния пол на индивида:

„ Пол значи обществено построени функции, държания, действия и характерности, които несъмнено общество счита за подобаващи за дамите и мъжете “.

На процедура това дава опция за легализиране на еднополовите бракове - в случай че един от двамата брачни сътрудници при законно подписан брак смени своя пол, автоматизирано съгласно Истанбулската спогодба се основава еднополово „ семейство “.

А както е известно, Българската конституция признава пол мъж и жена и семейство от мъж и жена. Това значи да се даде опция за неоправдателно решение от Европейския съд по правата на индивида против България, в случай че бъде утвърдена тази Конвенция, която сякаш се занимава единствено с домашното принуждение.

Гласуването на Истанбулската спогодба ще задължи България да дава статут на емигрант на всеки чужденец с „ особености на пола “. С други думи, всеки транссексуален от трета страна може да получи обезпечен статут на емигрант у нас, защото в родината си е преследван поради „ особености на пола “.

Междувременно в писмо до заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност Красимир Каракачанов над 30 цивилен, християнски и други организации за отбрана на фамилията се обърнаха с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската спогодба.

Поради цялата трудност на обстановката вицепремиерът, който е и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, Красимир Каракачанов даде негативно мнение на скандалните текстове в съгласувателната междуведомствена процедура, като пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което изрично се опълчи на приемането на тази Конвенция. В писмото се упорства тя да бъде подложена на необятен публичен спор и едвам тогава да бъде обсъждана всъщност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР