Скандална схема за неплащане на данъци от фирми, приближени на

...
Скандална схема за неплащане на данъци от фирми, приближени на
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В „БАРЕКОВ И БАЙРАКТАРОВ БЕЗ ЦЕНЗУРА”: Скандални документи, разкриващи схема за неплащане на данъци от фирми, приближени на ВМРО!

Скандална скица за неплащане на налози от компании, доближени на Вътрешна македонска революционна организация, бе разкрита в предаването “Бареков и Байрактаров без цензура ”. Изнесените изказвания, бяха подплатени с съответни документи.

В какво се състои схемата?

Фирмата “Балкан Травъл ” ЕООД е записана през 2002 година, неин едноличен притежател е Сдружението “ВМРО ” с ръководител Красимир Каракачанов. Първоначално компанията е със седалище село Жребичко, област Пазарджик. През 2013 година обаче Красимир Каракачанов, Райна Дангова, Николай Кънчев, Юлиан Ангелов, Ангел Джамбазки, Иван Стоянов и Милен Михов вземат решение да трансформират седалището и адреса на ръководството в град София, ул. Пиротска 5, което е видно от Протокола на съвещанието на Сдружение “ВМРО ”.

От сходни протоколи излиза наяве, че Каракачанов и неговите сътрудници постоянно са приемали докладите за активността на компанията, която е работила добре и е осъществила облаги за стотици хиляди левове, само че инцидентно или не е не запомнила да заплаща налози и осигуровки.

На 25 ноември 2015 година “Балкан Травъл ” получава известие от Национална агенция за приходите за непринудено осъществяване. Фирмата дължи на страната сумата от близо 40 000 лева

Вместо да заплати отговорностите си обаче, шефът на компанията Веска Петкова внася Молба до Софийски градски съд, в която изяснява, че от 31-ви декември 2009 година компанията не извърша комерсиална активност и не е в положение да изплати отговорностите си към страната.

Тези изказвания обаче не дават отговор на истината, защото точно Софийски градски съд афишира в решението си, че през 2012 година, съгласно салдото на компанията, тя е разполага с 200 000 лв. налични пари, а през 2013 година - 108 000 лв.. Следователно тя е можело умерено да изплати дължините налози към страната.

Какво се случва на процедура и за какво?

Решение на съда е от 5 април 2016 година обаче - времето, в което Красимир Каракачанов е зам.-председател на 43-тото Народно събрание, Юлиян Ангелов и Милен Михов са депутати в същото Народно събрание, а Ангел Джамбазки е народен представител в Европейския парламент, споделя нещо напълно друго. Вероятно тъкмо тези обстоятелства са предиздвикали съда да вземе странното решение и да разгласи “Балкан Травъл ” в неплатежоспособност, макар очевадните обстоятелства, че компанията е могла да си заплати отговорностите.

През 2017 година същият съд дефинитивно заличава компанията от Търговския указател, а с това и отговорностите й.

Не е ли това форма на политическа циганизация, която не заплаща налозите и ощетява хиляди заболели българки деца, както и хиляди небогати български пенсионери?

Това не е индивидуален случай, касаещ бизнес начинанията на Вътрешна македонска революционна организация, Красимир Каракачанов и сътрудниците му от Управителения съвет. В листата на длъжниците на Национална агенция за приходите откриваме и друга компания на Вътрешна македонска революционна организация “Пелагония-М ”, която също дължи хиляди левове на държаха. Същото е и ситуацията с “Фаланга-М ” ЕООД.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР