Скандализирана съм от уволнението на медицинската сестра Мая Илиева –

...
Скандализирана съм от уволнението на медицинската сестра Мая Илиева –
Коментари Харесай

Мая Манолова: Скандализирана съм от уволнението на медицинската сестра Мая Илиева

Скандализирана съм от уволнението на здравната сестра Мая Илиева – подстрекател и уредник на митингите на медицинските експерти. Очевидно това е опит да й бъде затворена устата, съобщи през днешния ден омбудсманът Мая Манолова на взаимен бригинг с Мая Илиева.

Илиева беше дисциплинарно уволнена в събота вечерта - по време на дежурство в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда.

Това е опит да бъдат предизвестени и сплашени всички медицински експерти, които стачкуват за по-добри условия на труд и за заслужено заплащане. Това е обезпокоителен знак за положението на демокрацията в България, разяснява омбудсманът.

Манолова е разтревожена от обстоятелството, че се " преследват и мачкат смели, протестиращи жители, които си търсят правата – своите и на хората от тяхната общественост ".

Тя даде за образец разправата с медицински експерти от Пазарджик, Стара Загора, Русе и Враца.

Мая Илиева твърди, че е непозволено уволнена и оспорва всичко, което написа в заповедта за уволнението й. Тя ще търси правата си в съда:

Това няма да остане по този начин, не е и за първи път. От 2012 година съм ръководител на синдикална организация в болничното заведение, тогава тя беше под управлението на доктор Явор Дренски, който по същия метод се опита да се отърве от мен. Завела съм и съм спечелила 5 каузи против „ Токуда “, в това число едно персонално против доктор Дренски за дискриминация. Това ще бъде следващото, съобщи Илиева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР