Скандалите следваха един след друг, а всеки един от тях

...
Скандалите следваха един след друг, а всеки един от тях
Коментари Харесай

Напрежението в Галиче нараства


Скандалите следваха един след различен, а всеки един от тях бе документиран с видео

Скандали и взаимни обвинявания в операции и фалшификации. Така протичат кметските избори в прочулото се из цяла България Галиче. Хората там избират на втори тур правоприемник на Ценко Чоков, който получи ефикасна присъда и влезе зад решетките.

Скандалите следваха един след различен, а всеки един от тях бе документиран с видео. Чуха се обвинявания в пропаганда на хората по къщите, както и неналичието на щемпел на някои от бюлетините и опити да бъдат вадени от урните.

Имаше и изказвания, че хора, които не са имали право да гласоподават, са се пробвали да упражнят правото си на избор.

Част от „ пришълците” били регистрирани на адреса на остаряло запустяло учебно заведение. Вратата, през която се твърдеше, че влизали те, се оказа, че е евакуационна - може да се отваря от вътрешната страна, само че не и извън, а тъкмо против нея патрулираха служители на реда.

Проблем бяха и плакати, които на предходния тур даже не бяха видяни, че са покрай изборните секции. Друга част от хората пък изпитваха даже носталгия по „ ерата Ценко Чоков “.

Проблемът, съгласно хората в Галиче, не е политически. Повечето от тях желаят успокоение и да не се разминават по улицата като врагове.

Общинската изборна комисия глоби случай с преносимата изборна секция. Избирателната интензивност е висока. Към 19.00 часа тя е над 60%.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР