Скандалите с апартаментите на властта се отразяват негативно на рейтинга

...
Скандалите с апартаментите на властта се отразяват негативно на рейтинга
Коментари Харесай

Още една социологическа агенция обяви, че БСП води пред ГЕРБ

Скандалите с жилищата на властта се отразяват отрицателно на рейтинга на ръководещата партия ГЕРБ и в следствие е прекомерно евентуално Българска социалистическа партия да получи малко повече гласове от ръководещата партия на евроизборите на 26 май. Данните са от представително изследване, направено от организация " Маркет линкс " и Би Ти Ви, в интервала 12-22 април и обхванало 1049 пълнолетни българи.

През предходната седмица още две социологически изследвания обрисуваха тази наклонност.

Според " Маркет линкс " на евроизборите Българска социалистическа партия ще получат 31.3% от гласовете. За ГЕРБ биха пуснали бюлетина 30.9%. При толкоз дребна разлика обаче е мъчно да се предвижда кой ще завоюва повече места в европарламента, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви социологът Добромир Живков.

Според изследването късмет да излъчат евродепутати имат още Вътрешна македонска революционна организация, Движение за права и свободи и " Демократична България ".

За 62% от интервюираните абсурдът е трансформирал отношението им към ГЕРБ. Почти толкоз са и тези, за които смяната е в отрицателна посока.

Живков разгласи още, че свадите с жилищата се отразяват освен на рейтинга на ГЕРБ, само че и на общото доверие към политическата класа.

Любопитно е, че една трета от гласувалите нае ГЕРБ на предходни избори са си трансформирали отношението към партията. В отговор на въпрос Добромир Живков уточни, че те по-скоро не биха дали своят вот за никого, в сравнение с да поддържат друга партия.

Според социолога идният месец предизборна акция може да промени настройките.

Имотните кавги в резюме

Скандалът с жилищата избухна на 19 март откакто следствие на уеб страницата " Свободна Европа " разкри, че е купил първокласно жилище в столичния квартал " Изток " на цени много по-ниски от тези, на които се подписват имотни покупко-продажби в региона. В следствие същите информации се появиха за жилища на правосъдния министър Цецка Цачева, депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов и зам-спортния министър Ваня Колева.

В резултат Цветан Цветанов напусна Народното събрание, като освободи и поста ръководител на парламентарната група, само че остана началник на предизборния щаб на ГЕРБ. Цачева и Колева от своя страна подадоха оставки.
Следващият обиден беше зам.-министърът на стопанската система от квотата на Обединени патриоти Красимир Първанов. Въпреки, че в продължение на няколко дни се опита да убеди медиите, че в договорката няма нищо неправилно, той също подаде оставка.

Ситуацията стана още по-объркана, откакто се оказа, че е ръководителят на органа, който би трябвало да ревизира дали има нещо неправилно в покупко-продажбите - КПКОНПИ Пламен Георгиев е сключил две имотни покупко-продажби, при които има съществено разминаване сред сумите, вписани в имуществените заявления и материалния интерес, маркиран в Агенцията по вписванията. Така се стигна до 4 април, когато министър председателят Борисов прикани всички забъркани в абсурда с покупка на парцели на цени под нормалните за пазара, да подадат оставки или да излязат в дълъг отпуск, до момента в който органите създадат съответните инспекции.

Междувременно на няколко пъти водачът на НФСБ Валери Симеонов изнесе данни за съмнителни имотни проблеми, свързани с министъра на туризма Николина Ангелкова. И през днешния ден обаче министър председателят Бойко Борисов разгласи, че няма никакви доказателства, които да изискват тя да напусне кабинета.

За момента последният обиден кадър на ГЕРБ е депутатът Делян Добрев, който напусна Народното събрание, афектиран, че името му още веднъж се замесва в скандал, в тази ситуация поради имотни покупко-продажби на майката му, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов.

Впоследствие абсурдът разшири обсегът си, като се появиха информация за злоупотреби от заместител регионалния шеф на област София Томи Николов, за който се твърди, че си е построил нелегално къща на земеделска земя и той подаде оставка. Той също се отдръпна, както направи и зам-министърът на стопанската система Александър Манолев, разследван от прокуратурата за злоупотреби със средства на Европейския съюз, с които е направил къща за посетители, употребена напрактика като частна вила.

Последният апартаментен скандал засегна водачът на Вътрешна македонска революционна организация и министър на защитата Красимир Каракачанов, който не е заявил 117 кв.м. тераса в добит през 2017 г парцел.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (175)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР