Скандалите между ПП и ДБ в Бургас дадоха лош краен

...
Скандалите между ПП и ДБ в Бургас дадоха лош краен
Коментари Харесай

Инфарктно, в 12 без 5: ПП-ДБ останаха без кандидат за кмет в Бургас

Скандалите сред Политическа партия и Демократична България в Бургас дадоха неприятен краен резултат - обединението остана без претендент за кмет в морския град. Така и не се стигна до решение за обща кандидатура или най-малко за издигане на обособени претенденти на двете партии за локалния избор. В понеделник двете обединения сякаш се договориха противоречивите Константин Бачийски и Димитър Найденов да се явят като съперници от Политическа партия и Демократична България. Усилия да спре абсурда постави и Кирил Петков, който незабавно отиде в южната морска столица.

Във вторник обаче - в инфарктните последни часове за регистрация на претенденти за кметове и общински съветници в Бургас, съдружните патньори в ръководството в последна сметка се оказаха без претендент.

Спряганият за човек на " Промяната " Константин Бачийски се записва в 17 часа в последния ден в ОИК като кандидат-кмет, единствено че от партията, чийто водач е - Средна европейска класа. Бачийски подаде и документи за листата за общински съветници на СЕК - партията, станала мандатоносител на " Промяната ".

Човекът на Демократична България Димитър Найденов пък бе регистриран като самостоятелен претендент за кметската борба. Ден преди регистрацията, той увери, че е подготвен да се отдръпна, в случай че о бъде издигната обща кандидатура. Той бе призовал Бачийски да направи същото. Разговорите кой да отстъпи обаче се оказаха изцяло безплодни.

Нито Бачийски, нито сътрудниците му от Демократична България разясниха скандалната обстановка, която се сътвори в Бургас. Резултатът е неуместен - обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ има обща листа за общински съветници, само че няма общ партиен претендент за кмет.

В последна сметка Кирил Петков и Асен Василев ще поддържат Константин Бачийски, повдигнат за кандидат-кмет от СЕК, която стана мандатоносител на Политическа партия на изборите през ноември 2021 година, когато към момента не беше записана като партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР