Скандали в парламента, след като временният председател на НС Мирослав

...
Скандали в парламента, след като временният председател на НС Мирослав
Коментари Харесай

Скандали в НС дали изслушването за доставките на газ да бъде засекретено

Скандали в Народното събрание, откакто краткотрайният ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов изиска без гласоподаване, базирайки се на устав, да се засекрети чуването на премиера и енергийния министър за сигурността на газовите доставки и цената на синьото гориво.

Мотивът ми беше, че в деловодството н Народно събрание са постъпили 4 отчета по тематиката с гриф " Секретно " от енергийното министерство и от ДАНС. От ГЕРБ остро реагираха. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова попита кое е секретното в това, че " Булгаргаз " е изискал със задна дата покачване на газа с 32% за юли, а ориста на танкерите с полутечен газ не е ясна. Тя прикани за намерено чуване.

От " Възраждане " също се оповестиха за намерено съвещание:

Ние от " Възраждане " считаме, че в случай че някой желае да скрие, което през вчерашния ден се сподели, че има повишаване на газа с повече от 30% и някой желае да скрива детайлностите за икономическата злополука, към която се насочва страната и опитите да се скрие от обществото, съобщи ръководителят на партията Костадин Костадинов.

Движение за права и свободи и " ИТН " също поддържаха настояването на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили за намерено съвещание и разкритикуваха дейностите на краткотрайния ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов за закрие чуването.

Господин ръководител, не се чувствайте длъжен да влизате в сходни пояснения, тъй като сте оттатък правилника. Там сте, с цел да давате думата, а не да давате ум. Всяка парламентарна група и всеки народен представител имат право на мнение и вие не се чувствайте задължен да го опровергават, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Никога министър председателят не си е разрешавал да лъже. Нека излезе и да чуем образецът какво има да ни каже, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

От Българска социалистическа партия и Политическа партия опазиха настояването за закрито съвещание:

В правилника е написано по какъв начин да протече съвещанието по член 44, когато има документи в секретното деловодство ръководителят е задължен да го засекрети без да се гласоподава. Точно и ясно е записано. Ако някой не е осведомен, това е различен въпрос, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Трябва да направи чуване по какъв начин се оправя държавното управление с ръководството на рецесия, основана от някогашните ръководеща. Видяхме, че към този момент се оправя добре. Газът не е спрял предприятията са обезпечени. Молбата ми е следната, защото има дейности, породили тази рецесия и по тази причина би трябвало да с срещнем с тези секретни документи довели до тези неща, сподели Андрей Гюров от Политическа партия.

След час яростни диспути, придружени с взаимни обвинявания, Мирослав Иванов разгласи, без гласоподаване, закрито чуване на премиера и енергийния министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР