Скандален случай от Сливен, за който ви разказахме първи –

...
Скандален случай от Сливен, за който ви разказахме първи –
Коментари Харесай

След репортаж по bTV: МЗ и ДАЗД с проверка за връзваните в сливенската болница бебета


Скандален случай от Сливен, за който ви разказахме първи – бебета са връзвани към леглата в болница.

Прокуратурата, Министерството на здравеопазването и Държавната организация за протекция на детето започнаха инспекция след репортажа на bTV.

На клип, изпратен до редакцията ни се вижда по какъв начин дребни деца са завързани с бинт за болнични кревати в педиатрията на сливенската болница. Снима ги Мария Георгиева, която сега е в същото поделение с детето си. „ Имаше едно бебенце със тайни в носа, с часове плачеше и се дереше, то се давеше “, описа майката.

И други майки, лежали в отделението с децата си, описват, че бебетата са вързани непрекъснато.

„ 24 часа не се отвързват – те се давят и ти би трябвало да отидеш да извикаш помощ, на нас майките не ни дават да влезем вътре “, добави Маруся Иванова.

В документално мнение от болничното заведение настояват, че дребните са без компаньон не по тяхно решение и че връзването се прилагало тъкмо при такива деца - поради системите, които не можели да пазят сами.

Снимка: btvnovinite.bg

Според основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев обездвижване при лекуване на деца по този метод е неприемливо: „ За този интервал, в който тече системата това се практикува, то няма и различен метод, само че зависи от възрастта на детето. В никакъв случай не се връзват и двата крайници.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР