Скандален документ във вид на Меморандум предлагат лидерите на ПП-ДБ

...
Скандален документ във вид на Меморандум предлагат лидерите на ПП-ДБ
Коментари Харесай

Меморандумът на ПП-ДБ: Парцелиране на държавата, дискриминация спрямо ДПС, изолиране на опозицията

Скандален документ във тип на Меморандум оферират водачите на ПП-ДБ на некоалиционните си сътрудници от ГЕРБ-СДС. 

В публикувания нощес текст е записано, че всички назначения на регулаторите ще стават, в съгласие само сред двете политически обединения, което значи фактическо разделяне на страната. От този развой са изключени както Движение за права и свободи, по този начин и представителите на опозицията, които са част от парламентарното ръководство на  страната.

 

Основният фокус на ПП-ДБ е ориентиран към преодоляване на регулаторите.

“Един път, като се мине през тази тежка процедура, цялото общество би трябвало да е несъмнено, че това са най-правилните фрагменти, разпределението сред нас и ГЕРБ-СДС да бъде по равно ", уточни нощес Петков, представяйки пред медиите документа. ” Съпредседателят на Политическа партия, носителят на нов морал и на смяна в политиката въобще не позволява, че за регулаторите могат да бъдат предлагани фрагменти и от другите парламентарно-представени политически сили.  

 

А  пък, “ако има претендент на Движение за права и свободи, който желае да се предложи през всички инспекции - интегритет, антикорупция, и мине всичките инспекции и ГЕРБ реши да го предложи, то това ще се води отговорност на ГЕРБ ", е позицията на Петков.

Това на процедура значи, че даже и Движение за права и свободи, което поддържаше всички евроатлантически решения на сглобката, е лишено от опцията независимо да издига свои фрагменти за регулаторите.

Такава обществена и унизителна демонстрация на дискриминация по отношение на Движение за права и свободи в никакъв случай и никой не е предприемал в българската политика до момента.

 

С документа, оповестен след съвещание на управленията на Политическа партия и Демократична България и оповестен от Кирил Петков, се не разрешават плаващите болшинства, което значи, че ГЕРБ и Политическа партия би трябвало да се поддържат, даже и тогава, когато едната от обединенията не приема законодателен акт на другата.

 

Най-скандалното е, че, в случай че Борисов подпише Меморандума, то той се задължава със следния текст: “След 6 март 2024, Мария Габриел заема позицията на министър-председател, а Николай Денков заема позицията на заместител министър-председател и министър на външните работи. ”Това значи, че Борисов самичък ще си постави въжето като политически водач на ГЕРБ… Е, позволяваме, че надали ще го стори!

 

“Ако не се споразумеем по основни неща, за които нашите промени са основополагащи, с цел да има смисъл това ръководство, ще предложим на нашите сътрудници да създадем избори 2 в 1, написа още в Меморандума.

 

Едва ли този текст ще впечатли ГЕРБ, които доста от дълго време обявиха, че няма да се подчинят на “Ники, който би трябвало да пътува ”.

Рано тази заран пред съвещанието на Народното събрание Борисов ще беседва с Мария Габриел за европейския отзив на този Меморандум, който в действителност разпарчетосва страната.

 

Очавайте детайлности през днешния ден

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР