Скандален аферист тихомълком е прилапал фирма на Жоро Главата, показа

...
Скандален аферист тихомълком е прилапал фирма на Жоро Главата, показа
Коментари Харесай

Топизмамник глътна фирма на Жоро Главата

Скандален аферист тихомълком е прилапал компания на Жоро Главата, сподели инспекция на " България Днес ". Срещу едвам 5000 лева посоченият за мощен лъжец видинчанин Милен Маринов става притежател на едно от сдруженията, които Георги Славов наследява след гибелта на татко си - боса на СИК Стоил Славов. Платената цена за сдружението " Водоснабдителна система Маркет " съгласно специалисти е надалеч от пазарната. Причината са притежаваните наличия по сметки и парцели, оценени на стотици хиляди левове, излиза наяве от последния финансов доклад на компанията.

" Жоро е твърдо момче и не си дава елементарно благосъстоянието, само че очевидно са се намерили и по-големи тарикати от него ", разяснява кадър на някогашната силова формация СИК.

Според подземния необут схемата към прехвърлянето на компанията наподобява на откровена машинация. За това подсказва и последният притежател Милен Маринов. Роденият във Видин мъж от години се сочи за един от най-мощните измамници. Срещу Маринов има десетки тъжби и следствия за сходни закононарушения. Сред последните му жертви е благоевградският предприемач Стефан Алексов, който една заран по случайност схваща, че основаното от него сдружение е с нов притежател. След бърза реакция той съумява да избави от източване над 100 000 лв. по фирмените сметки. Направена от него инспекция демонстрира, че кражбата, осъществена от Милен Маринов, е обикновена поради пропуск в закона.

" Пропуски в нормативната уредба в Агенцията по вписванията разрешават на всяко лице, което си закупи електронен автограф, който е за към 50 лв., да влезе и да си подаде данните за смяна на собствеността на една с друга компания с цялата си отговорност, която носи електронният автограф. За да придобиеш компания на различен човек, не се постанова да имаш никакъв документ черно на бяло. Тоест всичко става посредством единствено на това, което е станало по интернет, моят автограф електронно е прекопиран, тъй като Агенцията по вписванията позволява единствено електронни документи. Изискват единствено копие на документ на хартия, което също елементарно всеки 18-годишен човек може да го направи, всеки възпитаник даже в 8 клас може да направи това нещо ", разказа пред Би Ти Ви схемата Алексов.

След като дава публичност на случая, с Алексов се свързват и други прецакани. Оказва се, че по сходен метод видинският хитрец е съумял да се снабди с над 100 компании и близо 80 автомобила. Сред тях са и вносители на известна марка коли, както и производители на самун. За всяка от аферите върви следствие, само че поради комплицираното доказване не всички компании са върнати на притежателите си и до ден сегашен. Такава евентуално е ориста и на компанията на Жоро Главата, която и до ден сегашен се води благосъстоятелност на видинския хитрец Милен Маринов.

Изцепката с компанията е една от аргументите майката на Жоро да го дистанцира от фамилния бизнес, подозират хора от подземния свят. След гибелта на Стоил Славов синът Георги и вдовицата Вера наследиха десетки милиони левове, настояват осведомени. Отделно от това Жоро Главата през последните години бе забъркан и в голям брой кавги и произшествия. Твърди се, че склонността му към разхитителен живот е заплашвала да профука по купони и манекенки имането, насъбрано от починалия му татко. Затова и огромна част от компаниите на сикаджията през днешния ден се ръководят от брачната половинка му Вера Славова. Това не пречи Жоро и до през днешния ден да обикаля из София в брониран джип и зверска защита като значим предприемач.

Сред компаниите, ръководени от вдовицата, е и знаковата " Интерпетролиум енд партнърс ". До гибелта на Стоил Славов през 2004 година в нея бе съсредоточен бизнесът с горива на СИК. След разпада на групировката собствеността се разпредели сред вдовицата на Славов Вера и различен от босовете, прикрит зад офшорка. Днес сдружението има бензиностанции и хранилища за горива, трупайки милионни облаги всяка година. Сред дребното директни бизнес участия на Жоро Главата е компания " Унитурс ", която държи хотел " Хевън " в Слънчев бряг. Там с изключение на шеф Георги Славов е съучастник с майка си Вера. Любопитно е, че сходно на близкия хотел " Дюн " на Мая Илиева и постройката на Жоро Главата е вдигната непосредствено на плажа. През годините голям брой инспекции на ДНСК обявяваха, че градежът е противозаконен. Заканите постройката да бъде съборена по този начин и не се случиха.

Името на ръководената от Жоро Главата " Унитурс " се появява в голям брой каузи през последните години. Най-куриозен е искът на финансово сдружение на стойност 244 лева Парите са за неплатен пътен налог на първокласното " Бентли ", взето на лизинг от компанията. Баровската лимузина години наред бе употребена от Жоро Главата. Същата марка кола Славов-младши обичаше да подарява на известни манекенки и чалга певици, с които излиза през годините. След раздялата им по предписание автомобилът се връщаше назад във притежание на Жоро.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР