Скандалът за предполагаемо сексуално насилие във ватиканската младежка семинария се

...
Скандалът за предполагаемо сексуално насилие във ватиканската младежка семинария се
Коментари Харесай

Има нови твърдения за сексуален тормоз във ватиканската младежка семинария

Скандалът за хипотетично полово принуждение във ватиканската младежка семинария се разраства, откакто още някогашни помощници в служенето при папските литургии оповестиха за непочтено държание зад стените на Ватикана, предава Българска телеграфна агенция.
Италианското телевизионно проверяващо предаване "Ле Иене " възнамерява да излъчи обвиняванията на следващия ден, само че е предоставило материала на Асошиейтед прес авансово.
Ватиканът разгласи през септември, че негов прокурор работи по повдигането на обвиняване против някогашен старши семинарист и тогавашния ректор на семинарията "Свети Пий Х " за полово малтретиране.
Преди две години телевизионното предаване за първи път показа някогашни семинаристи, които настояват, че старшият семинарист, който в този момент е духовник, е тормозил младежите, които са живеели във Ватикана и са служели като помощници по време на папските литургии в базиликата "Свети Петър ". Според свидетелствата поредност свещеници, епископи и даже кардинал са укривали случая с години.
В новото предаване няколко някогашни помощници в литургиите, които тогава са били момчета - така наречен министранти, декларират, че минимум двама свещеници, свързани със семинарията, са целували и галили три други момчета през 90-те години.
В известие преди предаването, предоставено на АП, пресслужбата на Ватикана показва, че напълно скоро ще има решение дали да се издигнат обвинявания по първичния случай. В известието се отбелязва, че всички нови детайли или доказателства за други закононарушения, които се появят, ще бъдат прегледани от ватиканските прокурори в ново следствие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР