Скандалът в здравеопазването се разраства. БСП застана зад шефа на

...
Скандалът в здравеопазването се разраства. БСП застана зад шефа на
Коментари Харесай

БСП застана зад шефа на Здравната каса

Скандалът в опазването на здравето се разраства. Българска социалистическа партия застана зад шефа на Касата и желае актуализация на бюджета. ГЕРБ пък привикаха здравния министър на чуване.

На влизане в Народното събрание министър Ананиев резервира безмълвие.

Депутатите са открили разминаване във обстоятелствата изнесени от Плочев. Те са открили, че в Здравната каса има административен проблем, само че не желаеха оставката на шефа й, заяви бТВ.

„ Това не е от нашата подготвеност, по тази причина не можем да свалим политическото си доверие”, сподели Цветан Цветанов.

От левицата пък обявиха, че ще гласоподават против оставката, в случай че такава бъде импортирана в Народното събрание.

„ Ако на този човек му се желае оставката за това, че е изискал актуализация на бюджета през февруари, то министър-председателят от дълго време трябваше да си подаде оставката”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Левицата поддържа и молбата за актуализация на бюджета на институцията и на държавния бюджет. С писмото до ръководителя на Народното събрание и парламентарните групи проф. Камен Плочев показва, че отговорностите на българската към непознати здравни каси нарастват.

В края на януари просрочените отговорности за лекуване на здравноосигурени българи в чужбина е над 133 милиона лв., а до края на годината ще набъбнат до над 207. В известие на здравното ведомство, министърът е безапелационен, че нямаме проблем с разплащането с непознатите каси и декларира, че в писмото изпратено до него Плочев не желае актуализация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР