Скандалът в Българското национално радио (БНР) трябва да прерасне в

...
Скандалът в Българското национално радио (БНР) трябва да прерасне в
Коментари Харесай

Каракачанов: БНР не е частна собственост на хора с извратени разбирания за света

Скандалът в Българското национално радио (БНР) би трябвало да прерасне в спор за цялостното положение на публицистиката у нас, който да се води не от политиците, а от журналистическата колегия. Политиците не би трябвало да се месят в работата на БНР, само че също по този начин то не може да е частна благосъстоятелност на " избрани групички и неправителствени организации ".

Тази теза разви в изявление за предаването " Неделя 150 " на БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" Не бива да се смята, че радиото е някаква частна и Неправителствени организации благосъстоятелност на някакви групи от хора, то е национално. Никой не може и не би трябвало да си мисли, че под хубавата тога на независимост на словото може да прави каквото си желае, защитавайки единствено едни избрани хрумвания или едно несъмнено виждане в обществото за живота. От друга страна, не би следвало нито една политическа групировка, още по-малко изпълнителната власт, да постанова каквото и да било решение – било кадрово, било програмно на работещите в националното радио и националната телевизия ", сподели Каракачанов, който посочи, че в предишното е работил в БНР.

По думите му радиото не трябва да се трансформира в " частна благосъстоятелност на групички и НПО-та с извратени разбирания за света, тъй като тъкмо това се случва ".

От думите му се разбра, че е неудовлетворен от едностранчивото отразяване на избрани обществени тематики като правата на ЛГБТ общността и на ромската общественост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР