Скандалът, свързан с незаконните действия на Главния прокурор на България,

Скандалът, свързан с незаконните действия на Главния прокурор на България, ...

Малофеев: Цацаров и Захариева работят против Борисов и Радев.Скандалът, свързан с незаконните действия на Главния прокурор на България, свидетелства за разкол в управляващия елит на страната. Докато президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов градят отношенията с Москва, външният министър и главният прокурор ружат тези отношения с провокативни изказвания и незаконно преследване на българските русофили."

Това коментира пред ТАСС Константин Малофеев, на когото тази седмица бе забранено за 10 години на влиза в България.

Председателят на Съвета на директорите на групата компании "Царьград" повтаря известната си теза, че целта на действията на Цацаров била "да вбие клин между братските православни руски и български народи".

Наричан от медиите в Русия "православен олигарх" заради финансирането на великоруски каузи през програми за подкрепа на православието в чужбина, той обяснява още, че "разколът демонстрира, че и министърът, и главният прокурор са преки агенти на западните спецслужби".

Но, по думите му, "в Москва виждаме всичко това и отделяме авторите на провокациите от русофилското болшинство българи, признат лидер на които се явява Николай Малинов" (лидерът на движение "Русофили" - бел.ред.).

Решението на България по никакъв начин няма да се отрази на плановете на Малофеев, казват от "Царьград", защого той и без това е в списъка със санкционирани от ЕС лица, на които е забранено да влизат на територията на съюза.

Източник: dnevnik.bg