Скандалът с развитите болтове от служебния автомобил на председателя на

...
Скандалът с развитите болтове от служебния автомобил на председателя на
Коментари Харесай

Началникът на НСО гневен за случая с Панов, ще съди бивш служител

Скандалът с развитите болтове от служебния автомобил на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов стигна своя процес с търсене на отговорност в съда. В своя позиция началникът на Националната работа за защита (НСО) Ангел Антонов разгласи, че ще съди някогашния чиновник Николай Марков, който в свое изявление за bTV разказа за поредност от по-големи произшествия с коли на службата. 

Полк. Марков дефинира активността на НСО като " слугинска ". " Моята теза, е че тези болтове не са сложени вярно при промяната на зимните с летните гуми, не са затегнати задоволително и от това произлезе цялостен скандал в страната, в който на процедура НСО взе страна във война сред институции. Това е огромният проблем - че НСО се явява една маша, която нанесе удар върху върховен магистрат, тя урони достойнството и достолепието на върховен магистрат ", съобщи Марков.

Той разясни също, че " огромният акцент в НСО " са горивата и там отива огромният бюджет, дефинира службата като " посткомунистическа " и сложи под подозрение опцията на Ангел Антонов да разбере какво му е обяснил Лозан Панов по отношение на случая. Марков твърди също по този начин, че от негов автомобил, до момента в който е бил чиновник в НСО, е падал кардан, диференциал и мотор, откачал се е похлупак на брониран автомобил. 

В отговор началникът на НСО разгласява своя позиция, в която декларира, че ще обмисли опциите да си търси правата по правосъден ред. Той изяснява, че се усеща обиден от " внушения ", от които излиза наяве, че управителният състав на НСО и персонално началникът на службата са се пробвали да укрият техническа нередовност на автомобил за профилиран превоз и прокуратурата не е известена навреме.

" 1. По команден ред на 01 юни 2017 година, в 17.15 ч. бях осведомен от заместника ми за открита липса на два прилежащи крепителни болта за закрепване на задното колело на автомобила. Водачът на автомобила е установил, че другите три болта са разхлабени и че се е наложило да ги „ притегне “ преди да продължи пътя към София, през прохода Петрохан ", изяснява Антонов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР