Скандалът с обществената поръчка за психотестовете за шофьори, която е

...
Скандалът с обществената поръчка за психотестовете за шофьори, която е
Коментари Харесай

Няма скандал с психотестовете за шофьори

Скандалът с публичната поръчка за психотестовете за водачи, която е на стойност 378 000 лв. и бе извоювана от Института за проучване на популацията и индивида при Българска академия на науките, влиза в Народното събрание. Българска социалистическа партия приготвя въпроси към министъра на превоза Ивайло Московски и към шефа на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев по отношение на експертизата, заяви Епицентър.бг. Замесени в абсурда се оказаха някогашният депутат Калина Крумова, която сега е консултант на Валентин Радев и проф. Антоанета Христова - шеф на Института за проучване на популацията и индивида.
"Няма безусловно никакъв скандал. Всичко е операция. Естествено, че има социална поръчка, на която сме се явили и всичко е съвършено отговарящо на критериите ", настоя проф. Христова пред Bulgaria ON AIR.

Член от Закона за администрацията показва, че ръководители на държавни институции, основани със закон, не могат да бъдат членове на ръководство или надзор на юридическо лице с нестопанска цел, на комерсиално сдружение или кооперация.

Антоанета Христова няколко пъти се скара на тв водещия – посъветва го да не има вяра на изявления в медиите, че въпросите за нейната социална поръчка към момента не са импортирани в Народното събрание, че Калина Крумова е извънреден експерт и че някой им завидял за извоюваната социална поръчка и прочие. След това близката до ГЕРБ анализаторка изрази убеденост, че дали ще има въпроси за търга щяло да стане ясно в петък.

Учудващо е изказванието на Антоанета Христова, защото дългогодишната процедура не задължава министрите да дават отговор на въпросите на депутатите в деня на внасянето им в деловодството на Народното събрание. Процедурата е дълга, а от време на време сред внасянето на въпрос и отговора му в пленарна зала минават 1-2 месеца.

"Ние не сме администрация. Българска академия на науките не действа по Закона за администрацията ", посочи проф. Христова. Тя акцентира, че основаните през 1974 година психични способи, по които и до през днешния ден се прави асортимент на професионалните водачи, са некачествени, а процедурата била опорочена.

"Калина Крумова е извънредно способена в областта на законодателството. Тя ме предизвика да подам документите. В момента страната за пръв път ще има съответни способи, с които професионалните водачи ще бъдат оценени и ще представим профил на рисковия водач, тъй че да се промени нормативната уредба ", изясни гостът в "България заран ".

Антоанета Христова означи, че интелигентността няма никаква връзка с държанието ни на пътя. Необходима беше тотална промяна на методиките, безапелационна е тя. На 9 юли ще се състои конференция, на която ще бъде оповестено до каква степен е стигнало създаването на новия план.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР