Скандалът с непостроената спортна зала във Враца, вместо да утихва,

...
Скандалът с непостроената спортна зала във Враца, вместо да утихва,
Коментари Харесай

Скандалът с непостроената спорта зала във Враца се разраства! Изчезна важна част от договора на общината със строителя

Скандалът с непостроената спортна зала във Враца, вместо да утихва, се разраства, откри инспекция на организация BulNews.
В редакцията дойде неофициалната информация, че от контракта за построяването на новото градско украшение, който се съхранява в общината, е липсващ значим документ. При всяко строителство се прави линеен график за стъпките, по които ще се работи по обекта и той е наложителна част от всеки договор. Оказало се, че след проблемите със постройката общинар е ревизирал какво в действителност е записано в досието с задължения на „ Каримпекс 1 “ на Здравко Караиванов. Веднага му направило усещане, че липсва линейният график, в който по дати е разказано цялото строителство. Това би основало съществени спънки пред кмета на Враца Калин Каменов, като възложител, при възможното водене на правосъдни каузи с определената с директно договаряне от неговите чиновници компания реализатор.
Около цялата сага с избора тъкмо тази компания да усвои близо 2 000 000 лв. има много сенки на подозрения. Още през цялото време на реализирането на концепцията за нова спортна зала в двора на учебно заведение „ Христо Ботев “ стартира с карък. Кметът на Враца Калин Каменов взема решение да отклони от нейния бюджет близо 500 бона, които по-късно употребява за ремонта на залата в двора на математическата гимназия. Така той остава 1 816 549.90 лв. и с тази осакатена план-сметка трябваше да се строи новото украшение.
Юристи, имали шанса да зърнат самия контракт сред общината и „ Каримпекс 1 “, разясняват с половин уста, че той е изработен доста дилетантски и никога не би трябвало да има този тип. Според осведомени повода за това може да се крие в приказките, че градежът на залата е станал вероятен с помощта на дейното лобиране на депутата от Движение за права и свободи Камен Костадинов, който бил изпратил и вярната компания за градежа й. На локална почва в акцията се присъединил и общинският консултант Ангел Иванов, известен в цялата страна като Ангел Сикаджията.
Дали това е по този начин знаят единствено хората, които са директно забъркани в цялата история с проваления градеж на постройката. На този стадий е реалност, че „ Каримпекс 1 “ е получила задатък от 680 000 лв. с Данък добавена стойност и все пак спря работата по спортната зала. Независими оценители настояват, че до момента в нея са вложени не повече от 350 000 лв. и все пак изпълнителят Здравко Караиванов желае още пари от общината, с цел да продължи реализирането на плана. Защо парите свършиха толкоз бързо и къде е разликата от 330 бона, част от получените 680 000 национална пара, сал един Аллах знае…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР