"Скандалът с легионерската болест в Слънчев бряг, с която били

...
"Скандалът с легионерската болест в Слънчев бряг, с която били
Коментари Харесай

Има ли английски заговор в скандала със смъртоносната заразата в Слънчев бряг?

"Скандалът с легионерската болест в Слънчев бряг, с която били инфектирани британци, е черна акция и нелоялна конкуренция. Това е нелегално, може да пишеш името на хотела, единствено в случай че има повтарящи се случаи в идващите месеци ".

Това съобщи един от най-големите родни експерти по инфекциозни заболявания, представен от "Трафик " . Коментарът му е във връзка на изявления на английския таблоид „ Дейли Мирър” за двама англичани, умряли от легионерска болест след отмора в един хотел в Слънчев бряг.

Според специалиста притежателите на хотела и страната би трябвало да съдят английския таблоид, тъй като няма доказателства къде тъкмо са се заразили с острата зараза легионелоза, известна повече като легионерска болест, която се провокира от аеробна бактерия.

„ Ако "Мирър " пишат за хотелите във Франция, там незабавно ще скочат локалните хотелиери, които имат мощни организации и лоби в държавното управление. Ще стане огромен интернационален скандал”, твърди специалистът, който пожела да остане неизвестен, тъй като е на държавна работа и не желае персоналното му мнение да се приема като позиция на ведомството.

Според изявленията в английските медии други двама англичани, резервирали стаи в същия 3-звезден хотел в Слънчев бряг, също се заразили от инфекцията, само че се възвръщат.

„ Не може да се потвърди, че британците са се заразили в този хотел. Може да са е случило на летището, може като са се прибрали. Може някой от тях да се е заразил у дома, тъй като не си е пускал чешмата дълго време”, твърди ученият.

„ Когато има такива случаи, се оповестява на хотела, където се прави инспекция. И и в случай че има легионелоза в инсталацията се вършат мероприятия по почистването на тръбите – вода с висока температура и хиперхлориране”, изясни процедурата по закона лекарят.

Говорител на туристическата компания Jet2Holidays, която е довела у нас умрелите британци, също отхвърлят версията, че хотелът е сеел болестта.

"Двама самостоятелни експерти взеха проби от хотела и акредитирана лаборатория организира тестванията за заразяване. Резултатите бяха негативни, само че ние преместихме всичките си клиенти в други хотели ", изяснява туроператорът пред „ Дейли Мирър”.

Проверка сподели, че същото издание е писало за британец, инфектиран с легионелоза в Слънчев бряг още през 2016 година В тогавашната обява написа, че пациентът счита, че се е заразил от климатика. Сегашните климатични системи обаче не разрешават в тях да се развива болестта и тя се популяризира най-често от водата и то от аерозолното й разпространяване при душ.

За това при дълго неявяване от вкъщи или взимане на баня в хотел би трябвало да се остави водата да изтече за няколко минути, защото бактериите се задържат в тръбопровода.

Очаква се публично изказване от Министерството на здравеопазването по случая по-късно през днешния ден.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР