Скандалът с Христо Грозев избухна около Коледа, когато стана ясно,

...
Скандалът с Христо Грозев избухна около Коледа, когато стана ясно,
Коментари Харесай

МВР е питало Кремъл защо търсят Христо Грозев frognews.bg

Скандалът с Христо Грозев избухна към Коледа, когато стана ясно, че съветското вътрешно министерство е оповестило българският публицист, част от интернационалния проверяващ уебсайт Bellingcat, за търсене. Грозев взе участие интензивно в някои от най-големите разкрития на медията за съветския шпионаж. Журналистът беше част от екипа, който разследваше отравянето на Алексей Навални през 2020 година, като взе участие и в документалния филм за съветския опозиционер.

 

През юли Грозев беше махленски от съветските служби за сигурност за това, че взел участие в хипотетична интервенция на украинското разузнаване, целяща да открадне съветски боен аероплан.

 

Заради случилото се през вчерашния ден в Министерство на външните работи бе привикана съветската посланичка Елеонора Митрофанова, която съобщи, че Грозев няма да бъде издирван по целия свят и журналистът не е застрашен. Бившият дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова обаче смята, че опасността за живота на Грозев е действителна. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР