Скандалът с гражданството е заради лидерството в “Да, България”Кметът на

...
Скандалът с гражданството е заради лидерството в “Да, България”Кметът на
Коментари Харесай

Кирил Петков предаден от свои

Скандалът с поданството е поради водачеството в “Да, България”
Кметът на Район “Слатина” отбрани Христо Иванов, само че деятели го упрекнаха в агитация

Ново роене в жанр Съюз на демократичните сили

Скандалът с канадското поданство на служебния стопански министър Кирил Петков е бил преднамерено пласиран в коридорите на Народното събрание първо от хората на “Да, България”, и то тъкмо поради лидерския въпрос в партията - възможната промяна на Христо Иванов с Петков. Това дадоха да се разбере пред “Труд” депутати от обединението “Демократична България”, откакто през днешния ден припомниха и една остаряла история с нелегално строителство на Петков и татко му на метри от морето - на върха на един от най-китните носове в община Царево. Постройката е съборена от Петкови, само че сега тематиката още веднъж излиза в неофициални мнения, с цел да може Петков да бъде отстранен като съперник на някогашния правосъден министър за партийния пост. Причината - Христо Иванов им е “по-мил”.

“Дежавю. Пак започваме да се роим в жанр СДС”, споделиха обезпокоени членове на групировката.

“Пишете, че съм “заслепен от Христо Иванов” и че би трябвало да “сменим лидера”. Сега сме 4 пъти повече с помощта на неговите целенасоченост и постоянство”, обърна се във фейсбук през днешния ден към симпатизантите на “Да, България” кметът на регион Слатина Георги Илиев.

“Да, само че и той е индивидът, който направи тъй че и доста хора да се отвратят от политиката и да се махнат, в това число и Кирил Петков”, декларира от своя страна Атанас Русев. “Добър кмет сте, само че хайде стига с тая агитация за Христо Иванов. Всеки самичък за себе си взема решение кого ще подкрепи”, репликира и Георги Тодоров. “И все по-голямо туловище става този водач... А и в правосъдната система мина за известно време на заплата, само че никаква не я свърши”, споделя Елена Банова. А Антон Христов отвърна: “ДСБ би трябвало да смени водача, тъй като ген. Атанас Атанасов отблъсква колебаещите се. “Да, България” са ок”.

“Аз съм се отказал от канадското си поданство, преди да стана министър и оттук насетне почитам Конституционния съд - в случай че от там имат някакви рекомендации, ще се съобразя с тях. Но до тогава моята задача е да си вършим работата”, съобщи през днешния ден Петков. Утре се чака във външно министерство да има отговор от канадските управляващи по въпроса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР