Скандалът с ГДБОП ми се струва съшит с бели конци,

...
Скандалът с ГДБОП ми се струва съшит с бели конци,
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Историята с ГДБОП е съшита с бели конци. Такъв човек няма да рискува за 5 хиляди лв.

Скандалът с ГДБОП ми се коства скърпен с бели конци, само че не знам по каква причина. Такъв човек не би трябвало да каже " Добър ден " на тези хора за толкоз пари - 5 хиляи лв.. Това е нищо.
Това съобщи пред bTV Тихомир Стойчев, някогашен шеф на ЦСБОП.

" Очаквах, че ще бъдат извършени някакви мероприятия, които да отклонят вниманието от по-големите кавги, само че не имах вяра да се удари ГДБОП на толкоз високо равнище. Мислех си, че политическия хайлайф ще бъде малко по-мъдър. Всички сходни интервенции би трябвало да се съглсуват и на политическо равнище. Това, което се случи ще рефлектира и във връзките ни със службите в чужбина. Ще се снмути рботата на службата при всички случаи ", съобщи още Стойчев.

По думите му обикновено е тези хора да понесат своята отговорност, само че това е трябвало да стане по различен метод.

" Внушава се надали не, че са привикали първия почитан чиновник и са му връчили 5000 лв.. Неговата заплата евентуално е толкоз. Това са 5 банкноти от тези, които видяхме в това чекмедже. Това не коства толкоз - подобен почитан чиновник, който познава нещата и има визия за интернационалния продан, няма да си постави главата за 5 хиляди лв.. Той не би трябвало да каже “добър ден” на тези хора за тази сума ", съобщи още Стойчев.

По думите му потребителският пазар на кокаин у нас е прекомерно ограничен.

" Може би той е трябвало да мине пренос през страната ни. Малко количество е трябвало да се остави на българския пазар. Службите е трябвало да работят с така наречен следена доставка, с цел да се пресече канала. Около 30 милиона е генерираната печална на година на нашия пазар, 100 000 се заплаща, с цел да се обезпечи чадър. Това количество никога не коства 5000 лв.. Този почитан чиновник не би рискувал за толкоз дребна сума “, безапелационен беше някогашният началник на ЦСБОП.

" Това ми се коства посъшито с бели конци, само че не знам по каква причина ", съобщи още Стойчев.

„ При Ивайло Спиридонов, който се раздели с поста си началник на ГДБОП след акцията, се разви нещо друго. Търсеше се метод той да бъде отхвърлен. Длъжността му е доста привлекателна “, уверен е криминалистът.

„ Служба „ Вътрешна сигурност “ е непосредствено подчинена на министъра. Представете си, че е нарушена една автономност, с този случай те потвърждават себе си. Елементът провокация също не трябва да се омаловажава. Не е изключено сътрудник да е играл като подбудител. Лично на мен ми се е случвало агент-митничар с букви А.П. да ме е разработвал. Каза ми, е ГРУ има интерес да работи с мен. Оказа се, че той е подсъден. След това чух, че той продължаваше да има срещи с оперативни чиновници “, разкри Стойчев.

„ Иска ми се тази интервенция да е полицейска. В същото време мисля, че има и политически нюанси, тъй като прелестно отклонява вниманието от други кавги “, заключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР