Скандалът с евтините или непълно декларирани жилища на властта в

...
Скандалът с евтините или непълно декларирани жилища на властта в
Коментари Харесай

Скандалът с апартаментите стигна до Файненшъл таймс! Имиджът на ГЕРБ в Европа ще пострада!

Скандалът с евтините или ненапълно декларирани жилища на властта в България удря по ГЕРБ, като може да докара до загуба на евроизборите, а също така има риск и да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди Европейски Съюз да приключи мониторинга над правосъдната система и битката с проведената престъпност и корупцията. Това написа в материал на "Файненшъл таймс " във връзка Апартаментгейт.

В обявата се акцентира, че обществото е било "шокирано " от броя на политиците от ГЕРБ, забъркани в абсурда, както и от лукса на жилищата им. Изброени са оставките на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и двамата зам.-министри, които "отричат да се направили нещо неправилно ". Посочена е и обстановката с шефа на комисията "Антикорупция " Пламен Георгиев, посъветван от премиера да излезе в дълъг отпуск по време на инспекцията на терасата му, съобщи bTV.

Не е пропусната и ролята в абсурда на компанията "Артекс ", в чиито първокласни жилищни здания в елитни столични квартали живеят част от забърканите и които в това време се оказаха принудени да спрат провокиралия разногласия планове "Златен век ".

"Имиджът на ГЕРБ в Европа ще пострада, макар че евентуално държавното управление ще преживее тази рецесия. Този скандал няма елементарно да бъде пропуснат - той допира всеки българин. Хората могат да сравнят финансовите благоприятни условия непосредствено с тези на водачите, като по този начин виждат какъв брой голяма е пропастта ", разяснява пред "Файненшъл Таймс " доктор Моис Файон от Центъра за проучване на демокрацията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР