Скандалът с апартаментите на властта не стихва. Валери Симеонов излезе

...
Скандалът с апартаментите на властта не стихва. Валери Симеонов излезе
Коментари Харесай

Валери Симеонов с ново разкритие за имот на Ангелкова в Драгалевци

Скандалът с жилищата на властта не стихва. Валери Симеонов излезе с ново разобличаване за нов министерски парцел - този път в Драгалевци на министъра на туризма Николина Ангелкова. Имотът не бил заявен на никое място.

 © фотография: Facebook
Министърът на туризма Николина Ангелкова - отговори във Facebook: закупила го в края на 2018-та, ще го уточни в декларацията доникъде на май тази година, както е по закон.

Валери Симеонов е безапелационен: министър-председателят би трябвало да вземе решение дали да изиска оставката на Николина Ангелкова или да я причисли изтъквам към групата на любимките си.

Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Може пък да се ползва един и същи честен стандарт към всички. И тогава най-вероятно ще бъдат лишени от съображение упреците, че в ГЕРБ се прави вътрешен отстрел на неуместните. Каквото за едните, такова и за другите би трябвало да бъде.
Вчера Николина Ангелкова дефинира изказванията на Симеонов за закупен парцел под пазарната цена като резултат от мощни усеща към нея. Той отвърна.

Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Чувствам се поласкан. Все отново човек на 64 години да съставлява интерес за една млада и красива дама... моите усеща както виждате не пречат на моята обективност. Да забележим другия представител на мъжкия пол, който също има усеща дали на него ще повлияят.
С днешна дата Валери Симеонов пусна нова бомба - за различен парцел.

Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Някакви други въпроси? За Драгалевци някой няма ли да пита нещо. Някой живее там, пък не е написал в декларацията си, че живее там, а е задължен да го напише. В непознат парцел ли живее, чартърен ли живее - това би трябвало да се заявява. В декларацията го няма. Имот с декари, с съвършено обзавеждане.  Валери Симеонов упрекна министър Ангелкова, че има подозрително преференциално жилище Валери Симеонов упрекна министър Ангелкова, че има подозрително преференциално жилище
Бившият вицепремиер Валери Сименов алармира и за други министри със подозрително преференциални жилища, като даде образец с апартамент в Овча купел.

Отговорът на Ангелкова не закъсня. Дойде от Facebook. Имотът е закупен в края на предходната година, следва да бъде заявен до 15 май тази година. Покупката е на дворно място. Къщата и гаражът, маркирани на кадастралната карта, били необитаеми от доста години, негодни за прилагане и следва наложителното им срутване.

От НФСБ подадоха сигнал за парцелите на Ангелкова до основния прокурор.
Борис Ячев - Обединени патриоти, НФСБ: Да бъде осъществена инспекция по тази причина по какъв начин са добити тези парцели, дали има сходство или противоречие сред цена пазарна и цена на придобиване и какъв е произхода на средтвата за придобиване на тези парцели.
Ангелкова съобщи, че договорката е осъществена на пазарна цена. Парите били на родителите ѝ, а налозите съответно заплатени. За всяка една договорка преди нейното подписване е възлагала осъществяването на пазарна оценка на парцела от лицензиран оценител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР