Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в

...
Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Цветанов дължи още информация за сделката с Артекс


Скандалът с жилищата има капацитет да нанесе вреди, изключително в предизборна обстановка. Би могло да провокира и по-неприятен политически резонанс ". Това сподели пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев. Според него абсурдът не се е развил до дъно.

"Дори най-стабилната парламентарна настройка не би могла да избави някой, във връзка с който доверието е изчерпано, имам поради държавното управление. Освен за стабилността на парламентарната поддръжка, би трябвало преди всичко да се мисли за доверието, без него нищо няма смисъл ", означи още Дончев.

В същото време той прикани да се изчака, с цел да се види какъв комплекс от ограничения ще бъдат взети и какви послания ще бъдат отправени. "Нека изчакаме няколко дни, при всички случаи до края на идната седмица. Но съм уверен, че решението ще бъде такова, че освен да възвърне, а за какво не и да увеличи доверието ", добави Дончев.

Вицепремиерът счита, че сътрудника му от ГЕРБ Цветан Цветанов дължи още информация по тематиката с добития от него апартамент и връзките му с фирмата-продавач. "Редно е господин Цветанов да даде повече информация, в това число във връзка с последния упрек - връзки с компанията, проверявана ли е, за какво е проверявана, връзка или липса на връзка сред едното и другото. Според мен тук главният представител по тематиката е редно да бъде той ", разяснява Дончев.

Томислав Дончев не пожела да разяснява какво ще е възможното държание на Цветан Цветанов и акцентира, че пред ръководещите стоят доста проблеми и провокации за решение. "Цветан Цветанов има съществена водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и гений, и информация, и голям опит, и голямо въздействие. До огромна степен той е главният уредник и на партийния живот, и на изборния развой ", сподели той.

Цветанов, за който първо излезе информация, че си е купил на ниска цена апартамент, е до сряда в Съединени американски щати на служебно посещаване.

По отношение на всички укори, основателни или не, свързани с имотното положение и работата на правосъдния министър Цецка Цачева, оставката е повече от задоволителен сигнал, счита Дончев. "Решението на Цецка Цачева е персонално решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма ", разяснява той.

Дончев дефинира и Цачева като значима за партията. "Въпреки полезността, макар заслугите, все пак, с което е съдействала, обстановката допуска да вземе такова решение ", добави вицепремиерът.

"И Антикорупционният фонд, и "Свободна Европа " имат явен източник на финансиране. Това не би следвало да въздейства на действието на фонда и на публицистичната политика на "Свободна Европа ". Това допускам, че си е тяхна самодейност. Изкушаващо е да се търсят други връзки, само че ми се желае да имам вяра, че това е артикул на работата на професионалните ползи на хората, които работят на тези места ", разяснява той източникът на информацията за жилищата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР