Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в

...
Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети

Скандалът с жилищата има капацитет да нанесе вреди, изключително в предизборна обстановка. Би могло да провокира и по-неприятен политически резонанс, сподели пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

„ Редно е господин Цветанов да даде повече информация, в това число във връзка с последния упрек – връзки с компанията, проверявана ли е, за какво е проверявана, връзка или липса на връзка сред едното и другото. Според мен тук главният представител по тематиката е редно да бъде той “.

Вицепремиерът акцентира, че всеки сходен скандал носи негативи, което ерозира доверието. Според него би трябвало извънредно явен и съответен сигнал, който да разреши то да бъде възобновено. По отношение на всички укори, основателни или не, свързани с имотното положение и работата на Цачева, оставката е повече от задоволителен сигнал, счита Дончев.

„ Решението на Цецка Цачева е персонално решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма “, разяснява той. По думите му обаче това няма да спре инспекциите, които предстоят във връзка със абсурда към добитите на ниски цени жилища от висши политици.

По думите му Цачева е значима за партията: „ Въпреки полезността, макар заслугите, все пак, с което е съдействала, обстановката допуска да вземе такова решение “.

„ Оставките, без да са нещо, което може да бъде подценено, са един от инструментите за ръководство – дали като персонално волеизявление, акт или като политически инструмент, с цел да се възвръща доверието. В политиката, с изключение на персоналните качества, експертизата, стратегиите, това, което свързва въпросния представител с жителите, е тази тънка нишка на доверието. Ако тя се скъса, всичко останало няма значение “, разяснява Дончев.

Вицепремиерът дефинира абсурда като проблем. Българинът е доста сензитивен към имотното положение и към държанието на политиците, добави той и изрази съмнение, че всичко е законно.

Томислав Дончев не пожела да разяснява какво ще е възможното държание на Цветан Цветанов и акцентира, че пред ръководещите стоят доста проблеми и провокации за решение.

„ Цветан Цветанов има съществена водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и гений, и информация, и голям опит, и голямо въздействие. До огромна степен той е главният уредник и на партийния живот, и на изборния развой “, коменитира той.

Дончев заявява, че не е придобивал, също като свои сътрудници, апартамент в първокласна постройка. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР