Скандалът с апартаментите е нанесъл съществени щети върху образа на

...
Скандалът с апартаментите е нанесъл съществени щети върху образа на
Коментари Харесай

Алфа рисърч“: Скандалът с апартаментите е нанесъл щети върху образа на ГЕРБ

Скандалът с жилищата е нанесъл основни вреди върху облика на ГЕРБ и доверието към партията във значим миг - два месеца преди евроизборите. Това демонстрират данни на Алфа рисърч от постоянното национално представително изследване на публичните настройки. То е извършено в интервала 22-26 март и е съвпаднало по време с разкритията за купените жилища.


Скандалът провокира остри реакции. Над 66 % от запитаните считат,че придобиването на жилищата е корист с въздействие на хора от властта. Тази позиция поддържа и съвсем всеки втори от симпатизантите на ГЕРБ. Малко над 10 на 100 са на мнение, че няма нищо неправилно в придобиването на жилищата и че това е предизборна офанзива от страна на опозицията.

Според изследването, ерозира обликът на ГЕРБ във връзка с поръчката за решителна битка против корупцията. Едва 12,8 на 100 са уверени, че ГЕРБ води по-принципна борба в тази посока. Над 11 % мислят, че Българска социалистическа партия води такава борба. 7 на 100 имат вяра на други политически сили. Според болшинството от над 57 на 100 обаче никой не води решителна битка с корупцията в България.

 Развръзка след абсурда с парцелите: Цветанов напуща Народното събрание, само че остава в ГЕРБ Развръзка след абсурда с парцелите: Цветанов напуща Народното събрание, само че остава в ГЕРБ
Развръзката на абсурда с евтините жилища - Цветан Цветанов подава оставка като ръководител на ПГ на ГЕРБ и напуща Народното събрание. Това заяви той с...

Според данните, на евровота сигурно ще гласоподават 35 % от интервюираните. Повече от една трета се двоумят, а над 32 на 100 са споделили, че няма да гласоподават.

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили биха получили поддръжката на 33,9 на 100 от решилите да гласоподават. С минимална разлика от половин % второто място заема Българска социалистическа партия. Трета с над 10 на 100 е Движение за права и свободи. Демократична България би получила малко над 5 % от гласовете. Петото място с 4 на 100 заемат Вътрешна македонска революционна организация. Следват НФСБ, Атака, „ Воля “ и АБВ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР