Скандалът около Доминик Къмингс срина подкрепата за премиера на Великобритания

...
Скандалът около Доминик Къмингс срина подкрепата за премиера на Великобритания
Коментари Харесай

Скандалът около Къмингс срина подкрепата за Борис Джонсън

Скандалът към Доминик Къмингс срина поддръжката за премиера на Англия Борис Джонсън. Социологическо изследване демонстрира най-резкия спад на поддръжката за водач на Консервативната партия от десетилетие, осведоми Агенция Франс Прес.

Докато министър председателят се приготвя за спор в Народното събрание по-късно през днешния ден за дейностите на държавното управление в битката с ковид и зародилия скандал, сондаж на YouGov за вестник " Таймс " сочи, че преднината на консерваторите пред главната опозиционна Лейбъристка партия се е стопила с 9% за седмица.

Торите са подкрепяни от 44% от интервюираните, 4% надолу, а лейбъристите получават поддръжката на 38 на 100, с 5% нагоре през последните седем дни. Това за последно се случва при Дейвид Камерън по време на акцията преди парламентарните избори през 2010 година

Социологическо проучване за вестник " Дейли мейл " разкрива, че рейтингът на утвърждение на Джонсън се е стопил от 19% до -1% единствено за няколко дни, макар че той изведе партията до огромна победа преди шест месеца.

Отделно в Консервативната партия има неодобрение във връзка със абсурда към Къмингс, върховен консултант на Борис Джонсън. Близо 40 депутати от Консервативната партия упорстват Къмингс да бъде уволнен. Вчера един министър подаде оставка като митинг.

Къмингс е упрекван в нарушение на карантината и ограниченията в битката с ковид. Той пътувал 460 километра от Лондон до Дъръм, с цел да посети родственици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР