Скандалът около арестувания председател на Държавната агенция за българите в

...
Скандалът около арестувания председател на Държавната агенция за българите в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ усетиха заплаха за кабинета и хвърлиха малкия партньор

Скандалът към задържания ръководител на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев бе една от тематиките, които Корнелия Нинова разяснява след съвещанието на ИБ на Българска социалистическа партия. Според нея ГЕРБ разчистват "бушони " в опит да се задържат на власт. Нинова разкритикува и закъснялата реакция на правосъдния министър Цецка Цачева за законодателни промени по отношение на издаването на поданство. "Не законът е отговорен, а приложението му. Къде са били през тези години министърът на вътрешните работи, министър на правораздаването, ДАНС ", попита водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова означи, че ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация ръководят дружно и дружно би трябвало да носят отговорността за протичащото се. "Който е нарушавал законите на България и е направил закононарушение, би трябвало да носи отговорност. Това е принцип, който важи за всички ", настоя водачът на Българска социалистическа партия във връзка съмненията за корупция в ДАБЧ. Тя обаче попита за какво спецакцията става в този момент при изискване, че сигнали за сходни порочни практики е имало от дълго време. Тя напомни, че в края на м.г. френската преса разгласи, че корупцията в ДАБЧ доближава на ниво министър, даже вицепремиер.
"Не са взети никакви ограничения. Имало е и вътрешна информация от български служби. Защо в този момент? Твърди се, че Вътрешна македонска революционна организация през всички тези години е имало отношение към процесите ", разяснява Нинова. Тя направи паралел с времето, в което ГЕРБ управляваше в коалиция с Реформаторския блок. Според нея сега, в който гербаджиите почуствали опасност за държавното управление, постъпили по същия метод с Петър Москов и Република България, както вършат това в този момент с Харалампиев и Вътрешна македонска революционна организация. "Като стана напечено, министър председателят, с цел да избави личната си кожа, хвърли Петър Москов и реформаторите на кучетата. Когато види опасност за държавното управление, хвърля отговорността върху дребния сътрудник ", заключи Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че социалистите ще повярват в желанията на ръководещите да се борят с корупцията, когато и огромният сътрудник си понесе отговорността. "Това е образец за модела на прехода, когато всички дружно в задкулисие постъпват по този метод. Когато нещата стартират да се разкриват, ГЕРБ незабавно си почистват облика и ето - патриотите са отговорни. Вие управлявахте дружно и дружно сте имали информация за тези процеси ", обърна се тя задочно към ГЕРБ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР